Суд заарештував трьох українців, звинувачених ФСБ у готуванні «диверсій».

 

Суд окупаційної адміністрації Криму в Севастополі постановив заарештувати трьох українців, звинувачених ФСБ Росії у готуванні диверсій на півострові.

 

Про це повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Як писав Z, операція затримання українців відбулася 9 листопада. Федеральна служба безпеки Росії вважає затриманих членами "диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України". Згідно з повідомленням на сайті ФСБ, російські спецслужби підозрюють затриманих українців у плануванні диверсійних акцій "на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова". У чоловіків нібито вилучили вибухові пристрої, зброю та боєприпаси.

 

Головне управління розвідки Міноборони спростувало заяви ФСБ. "Цей черговий фейк російських спецслужб спрямований на приховування особистих репресивних дій проти мешканців півострова, а також дискредитацію України в очах міжнародної спільноти", – йдеться у повідомленні Міноборони.

 

Речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що ФСБ "перетворилася на фабрику брехні". "Насправді ніяких диверсантів ФСБ не затримувала, адже їх у Криму і Севастополі немає. Російські спецслужби таким чином намагаються показати свою ефективність, вводячи вкотре в оману своє найвище російське керівництво, народ і міжнародну спільноту", – сказав Лисенко.

 

10.11.2016