Молода лікарка стала першою українкою, яка виграла ґрант Світової Асоціації судинних хірургів.

 

Молода лікар–хірург та науковець з Івано-Франківська Віталія Клим’юк стала першою українкою, яка виграла ґрант Світової Асоціації судинних хірургів та протягом двох місяців стажувалась у кращих клініках США, інформує Фіртка.

 

Віталія Клим’юк – асистент кафедри хірургії №1 Івано-Франківського національного медичного університету. Лікарка нещодавно повернулась зі стажування у США, що проходила завдяки перемозі в проекті. 

 

Окрім хірургічної роботи Віталія Клим’юк активно займається науковими дослідженнями в галузі венозної патології.

 

Вона розповіла, що на ґрантову програму натрапила за кілька днів до завершення реєстрації.

 

Ґрантова програма Society for Vascular Surgery діє понад 20 років, хоча сама асоціація заснована 70 років тому. Для Участі у ювілейному конкурсі на стажування цього року було подано понад тисячу заявок лікарів з усього світу. За всю історію вітчизняної медицини Віталія Клим’юк стала першою переможницею з України, яка потрапила до четвірки обраних фахівців, що дозволило їй самостійно обирати провідні університетські клініки США і Канади для стажування.

 

«Я ставила собі за мету перемогти. Встигла зареєструватися та подати всі необхідні документи і через чотири місяці після розгляду комітетом усіх заявок прийшов вітальний лист, у якому повідомлялося, що я перемогла. Я була надзвичайно щаслива. Це справді була особлива подія в моєму житті», - розповідає Віталія Клим’юк.

 

Стажування в США тривало протягом двох місяців. За цей лікарка попрацювала у чотирьох провідних клініках Америки та взяла участь у ювілейному, 70-му, з’їзді світової асоціації судинних хірургів, що відбувся у Вашингтоні.

 

«Протягом стажування я знайомилась з роботою новітнього хірургічного обладнання, освоювала сучасні підходи щодо діагностики та лікування судинно-хірургічних захворювань. Особливо вразило підходи до навчання молодих спеціалістів, які за асистенції досвідчених наставників самостійно виконують більшість оперативних втручань, в той час як у нас, на жаль, у більшості випадків, відбувається навпаки», – розповіла Віталія Клим’юк.

09.11.2016