Акціонери Лондонської біржі (LSE) схвалили злиття з Німецькою біржею(DB).

Тепер німецькі акціонери мають у розпорядженні трохи більше тижня на те, щоб дослідити пропозицію з обміну своїх акцій на цінні папери нового спільного підприємства.

 

 

За злиття з Німецькою фондовою біржею у Франкфурті-на-Майні акціонери Лондонської фондової біржі проголосували практично одноголосно. Як повідомило в понеділок, 4 липня, видання Handelsblatt з покликом на Британську біржову адміністрацію, рішення підтримали 99,89 відсотка власників цінних паперів.

 

Плани зі злиттю на рівних умовах DB і LSE оприлюднили ще в лютому і не відмовилися від них навіть після того, як за підсумками референдуму 23 червня громадяни Великої Британії вирішили вийти зі складу Європейської Унії.

 

Штаб-квартира нової голдингової компанії розташовуватиметься в Лондоні попри те, що низка німецьких політиків виступила проти дислокації головного офісу в столиці Об’єднаного Королівства з огляду на Brexit. Управління бізнесом, як і раніше здійснюватиметься з Франкфурта-на-Майні і Лондона.

 

Нагадаємо, що дві найпотужніші фондові біржі Європи – Лондонська (London Stock Exchange) і Німецька (Deutsche Börse) – домовилися про умови злиття на паритетних засадах ще 16 березня цього року. Вони розраховують, що внаслідок синергетичного ефекту їм вдасться щорічної заощаджувати на витратах принаймні 450 мільйонів євро.

04.07.2016