Франкфуртська біржа Deutsche Börse і Лондонська фондова біржа (LSE) домовилися про злиття.

Це, як зазначили експерти, призведе до створення одного з найбільших в світі торговельних майданчиків.

 

 

Злиття LSE і Deutsche Börse стане найбільшою угодою між біржовими операторами з 2013 року, коли Intercontinental Exchange придбала компанію NYSE Euronext. Капіталізація біржового об'єднання становитиме близько 30 мільярдів доларів, що дозволить об'єднаній компанії стати третьою за величиною біржового групою після ICE і CME Group (власника товарних бірж в Нью-Йорку і Чикаго) – повідомило німецьке ділове видання Handelsblatt.

 

Згідно з умовами злиття, частка акціонерів LSE в об'єднаній біржі становитиме 45,6%, решта 54,4% припадуть на акціонерів Deutsche Börse.

 

Про те, що сторони домовилися про злиття, говориться в повідомленні на сайті Deutsche Börse, яка базується у Франкфурті-на-Майні. Умови угоди були схвалені наглядовою і керівною радами німецької біржі.

 

Виконавчим директором компанії стане генеральний директор Deutsche Börse Карстен Кенґетер. До ради директорів об'єднаної структури увійде рівна кількість менеджерів з LSE і Deutsche Börse. Компанію зареєструють в реєстрі британських юридичних осіб. Штаб-квартири компанії будуть розташовуватися в Лондоні і Франкфурті-на-Майні.

 

Deutsche Börse і LSE оголосили про те, що ведуть перемовини про злиття, ще 23 лютого цього року. До цього вони вже двічі робили спроби об'єднатися – у 2000 і 2005 роках. 

16.03.2016