Проблему пожежі на териконі вирішуватимуть на міністерському рівні.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак порушить питання пожежі терикону на Львівщині на засіданні уряду та залучить до ліквідації лиха міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика та Державну службу з надзвичайних ситуацій, повідомив голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Михайло Бондар, пише ЗіК.

 

Між містами Червоноград і Соснівка вже кілька місяців горить нижній ярус терикону Центральної збагачувальної фабрики «Червоноградська». Фахівці наголошують, що такі пожежі потрібно якнайшвидше гасити, адже це негативно впливає не лише на довкілля, а й на здоров’я людей. У Львівській ОДА ж заявляють, що відповідний спецпідрозділ постійно бореться з вогнем.

 

«Тільки що у Верховній Раді я розмовляв із міністром екології Остапом Семераком. Він сказав, що екологічна інспекція уже оштрафувала фабрику (збагачувальну фабрику «Червоноградська»). Зі свого боку Семерак на засіданні уряду буде підключати міністра палива та енергетики Ігоря Насалика і плюс ДСНС для ліквідації цієї проблеми», – сказав нардеп і уточнив, що підприємство оштрафували приблизно місяць тому.

 

«Там близько восьми директорів. Вона у стадії банкрутства. Власники знаходяться у Росії, компанія зафіксована у Луганську. Тому не знаю, з ким вести перемовини. Я пробував підходити до Наталії Королевської, бо неодноразово звучить її прізвище. Вона говорить, що ні вона, ні її родичі не мають жодного стосунку до фабрики. Тобто, зараз добитися, щоб хтось взяв на себе відповідальність зі сторони фабрики, практично неможливо», – розповів Михайло Бондар про фабрику.

19.05.2016