Міський голова отримав зауваження від суду за призначені собі премії та надбавки.

Червоноградський міський суд зробив усне зауваження міському голові Андрієві Залівському, який під час першої сесії міськради призначив собі премію і надбавку, передає Zaxid.net.

 

«Будучи міським головою м. Червонограда під час проведення першого пленарного засідання першої сесії Червоноградської міської ради виніс на розгляд та поставив на голосування питання «Про присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування та встановлення умов оплати праці міському голові м. Червонограда», проголосувавши «за» прийняття відповідного рішення», – йдеться у постанові Червоноградського міського суду.

 

Завдяки такому рішенню Андрій Залівський отримав надбавку у 50% від посадового окладу «за виконання особливо важливої роботи», виплату щомісячного преміювання та щорічного преміювання до Дня місцевого самоврядування у розмірі посадового окладу; щорічну матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі середньомісячної заробітної плати.

 

Під час судового розгляду Андрій Залівський визнав свою провину і пояснив, що не був достатньо добре обізнаний в антикорупційному законодавстві.

 

Оскільки чиновник щиро покаявся і раніше не притягався до адміністративної чи кримінальної відповідальності, а також має на утриманні трьох малолітніх дітей і непрацездатну за віком матір, і завдяки відсутності суспільно шкідливих наслідків від його дій, суддя дійшов висновку про малозначність вчиненого правопорушення.

 

Міського голову Червонограда звільнили від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

 

Андрій Залівський на виборах міського голови був самовисуванцем і переміг із результатом у 21,9% голосів.

04.04.2016