Компанія Григоришина таки виграла тендер на трансформатори.

Найбільший в Україні виробник трансформаторів – "Запоріжтрансформатор" – запропонував найменшу ціну в тендері на постачання трансформаторів для державної компанії "Укренерго".

 

Про це стало відомо під час процедури розкриття цінових пропозицій тендеру, інформує УНІАН.

 

Сума за трьома лотами склала 928,59 мільйона гривень. Зокрема, пропозиція "Запоріжтрансформатора" за першим лотом (постачання автотрансформаторів і реакторів потужністю 750 кВт) склала 335,3 мільйона гривень, за другим лотом (автотрансформатори напругою 330 кВт) – 571,4 мільйона гривень, за третім лотом (лінійні трансформатори) – 21,881 мільйона гривень.

 

У тендері також брали участь представництва компаній Siemens і ABB, однак їхні пропозиції були значно дорожчими. Зокрема, "Сіменс Україна" зробила пропозицію лише на перший лот – 618,505 мільйона гривень із ПДВ. Пропозиція представництва компанії ABB на перший лот склала 893,1 мільйона гривень, на другий – 1,084 мільярда гривень, а на третій – 91,7 мільйона гривень.

 

Заявку на участь у тендері подало також представництво корейської компанії Daewoo, проте під час розкриття цінових пропозицій виявилося, що компанія вирішила відмовитися від участі в тендері.

 

Очікувана вартість на постачання трансформаторів на момент оголошення тендеру складала 2,047 мільярда гривень.

 

Проведення тендеру також довелося припинити після повідомлень у ЗМІ про те, що конкурс проводиться під підприємство "Запоріжтрансформатор", підконтрольне російському бізнесмену Костянтину Григоришину.

 

08.02.2016