Івано-Франківська ОДА замовила комп’ютери на 10 млн гривень у новоспеченого ФОПа.

 

Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації для придбання 369 комп’ютерів обрав нещодавно зареєстрованого підприємця – Владислава Сергійовича Вельмисєва. ФОП, зареєстрований у травні 2021 року, отримав бюджетне замовлення на 9,97 мільйона гривень.

 

 

У тендері зі стартовою ціною в 10 мільйонів гривень змагалися двоє учасників – ФОП Михайло Заячківський та ФОП Владислав Вельмисєв, пропозиція останнього була дешевшою, і замовник визначив його переможцем та уклав 21 вересня угоду на постачання комп’ютерів.

 

Щоб підтвердити свій аналогічний досвід для участі в тендері, Владислав Вельмисєв подав договір про продаж комп’ютерів на 91,5 тисячі гривень приватному підприємству «Лінійні системи». Фірма зареєстрована в Івано-Франківській області та спеціалізується на програмному забезпеченні, повідомили «Наші гроші. Львів».

 

Журналісти дослідили, що Владислав Вельмисєв уперше зареєструвався підприємцем у вересні 2019 року. На той час єдиним видом його діяльності були електромонтажні роботи. Тоді підприємець брав участь у тендері щодо постачання спецавтомобілів з очікуваною вартістю 9,3 мільйона гривень від департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації – щоправда, безуспішно. У кінці 2019 року він припинив підприємництво.

 

У травні 2021 року Владислав Вельмисєв знову зареєстрував ФОП і тепер спеціалізується, зокрема, на торгівлі комп’ютерами та дотичною технікою. Улітку він уже встиг взяти участь у двох тендерах з очікуваною вартістю по 500 тисяч гривень на закупівлю техніки для ліцеїв Яремчанської міської ради на Івано-Франківщині. В обох випадках йому не вдалося перемогти.

 

Згідно з угодою, до кінця цього року підприємець має забезпечити постачання 160 персональних комп’ютерів-моноблоків PrimePC з клавіатурою та мишею – по 23,5 тисячі гривень, тобто загалом за 3,7 мільйона гривень.

 

Також за 3,5 мільйона гривень має поставити 200 комплектів персональних комп’ютерів MSI PRO зі системним блоком Artline «Business», клавіатурою та мишею – вартістю 17,5 тисячі гривень кожен.

 

 

Підприємець має поставити дев’ять комплектів комп’ютерів для класів вивчення іноземної мови, до яких входять персональні комп’ютери, спеціальне програмне забезпечення, wi-fi роутер та колонки – вартістю 300 тисяч гривень кожен на загальну суму 2,7 мільйона гривень. Ціни на товари збігаються з ринковими.

 

Фото pravda.if.ua, golosinfo.com.ua

28.09.2021