Протестувальники захопили будівлю парламенту Молдови.

Співробітники поліції залишають будівлю парламенту Молдови без щитів і кийків – повідомив молдавський інформаційний портал Publika. Вони проходять сходами з другого поверху через коридор, влаштований протестувальниками, котрі скандують: «Браво, браво!».

 

 

Мітинг протесту в Кишиневі розпочався після затвердження парламентом кандидатуру Павла Філіпа на посаді прем'єр-міністра. Нового главу уряду багато хто вважає маріонеткою молдавського олігарха та віце-спікера парламенту Володимира Плахотнюка.  

 

За всіма ознаками, штурм парламенту не був запланованим, просто дії радикально налаштованих учасників заходу, вийшли з-під контролю лідерів опозиції.

 

Увірвавшись у будівлю парламенту  протестувальники закидали поліцейських димовими шашками. Вони вимагали зустрічі з депутатами. Поліціянти відповіли їм, що депутатів у будівлі немає.

 

Тим часом у конференц-залі парламенту в Кишиневі опинилися заблоковані журналісти, які працювали на засіданні. «Нам заборонили виходити, двері в приміщення заблокована. Є зв'язок, вода, все необхідне. Журналісти зв'язуються зі своїми редакціями», - повідомив один зі заблокованих журналістів.

 

Тим часом виглядає на те, що протестувальники, котрі захопили парламент поки що й самі не знають, як діяти далі.

20.01.2016