Скандал з відмиванням грошей в російському підрозділі Deutsche Bank розростається.

Згідно з новими даними, російські клієнти відмили через банк «брудні гроші» на загальну суму близько десяти мільярдів доларів США. Про це повідомило видання Spiegel з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією. Раніше мова йшла про шість мільярдів доларів, проте в ході внутрішнього розслідування в банку були виявлені нові підозрілі транзакції.

 

 

Результати внутрішнього розслідування банк у вересні надіслав до інстанцій, які займаються даною справою, у тому числі в Міністерство юстиції США і фінансове відомство Нью-Йорка.

 

У Deutsche Bank відмовилися коментувати нові відомості, зазначивши, що розслідування великих угод з акціями в Москві і Лондоні ще не завершено.

 

«Російський скандал», на думку німецьких експертів може коштувати банку великих штрафів, оскільки розслідування ведуть американські інстанції. Тепер мова йде ще й про те, чи не порушив банк санкції, накладені США і Європейським Союзом на Росію. Вивчаються підозри, чи проводив банк операції з особами з найближчого оточення Володимира Путіна, які потрапили до санкційних списків.

 

Новий генеральний директор Deutsche Bank Джон Крейн раніше повідомив, що фінансовий інститут відклав певну суму на ймовірні штрафи, при цьому не відкинув можливості того, що цих грошей може не вистачити. За інформацією з фінансових кіл, банк приготував для подолання «російського скандалу» близько одного мільярда євро. За словами високопоставленого співробітника Deutsche Bank, суму можливого штрафу важко спрогнозувати, і верхньої межі в таких випадках практично немає.

 

Нагадаємо, що у вересні Deutsche Bank ухвалив рішення частково згорнути свій бізнес в Росії і до кінця 2015 року закрити російський підрозділ інвестиційно-банківських послуг.

22.12.2015