Богословський факультет УКУ дістав акредитацію Римського Апостольського престолу.

Богословський факультет Українського католицького університету дістав акредитацію Римського Апостольського престолу, що є найвищою акредитацією у Вселенській церкві, повідомили у прес-службі УКУ.

 

«Я вдячний Господу за великий дар, який отримала УГКЦ, – УКУ. Та найбільше вдячний Богові за перлину УКУ – богословський факультет, який отримав найвищу у Вселенській Церкві акредитацію своєї богословської науки. Тепер перед нами усіма ще є великий шлях. Бо ж акредитація – перший, та не останній крок у нашій дорозі на шляху до повноти життя у Христі», – сказав під час літургії Блаженніший Святослав (Шевчук), який є великим канцлером УКУ.

 

Патріарх УГКЦ окреслив основні завдання, що постали перед богословським факультетом університету. Насамперед, з його слів, треба сприяти тому, щоб можливості та здатності цього факультету могли послужити усім. Інше завдання – «живе автентичне богослов'я», щоб зробити кожну людину ближчою до Бога.

 

«Перед УКУ і живим богослов'ям Церкви стоїть велике завдання – євангелізація переображення культури нашого часу, відкривання її до прослави Бога», – пояснив він.

 

Наприкінці Патріарх пригадав, що ця урочистість збігається з важливим моментом в житті Вселенської Церкви.

 

«Сьогодні Папа Франціск, відкриваючи святі двері в соборі Святого Петра в Римі, розпочинає Рік Божого милосердя. Поручаю УКУ Божому милосердю», – завершив він.

08.12.2015