На Святоюрській горі нарешті розберуть радіовежу, відому містянам як «глушилка».

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення 19 листопада уклав угоду з ТОВ Торгово-технічна компанія «Уніко» на розбирання радіовежі у Львові, повідомляють Наші гроші з посиланням на Вісник державних закупівель.

 

Вартість угоди становить 739 тис грн. Роботи з розбирання антенно-щоглової споруди висотою 87 метрів по вул. Листопадового чину, 28 триватимуть до серпня 2016 року.

 

Найбільшим власником фірми «Уніко» є львів’янин Віктор Кулянда, який в 2004 році на президентських виборах був довіреною особою Леоніда Черновецького на по 125 округу.

 

Радіовежа на Святоюрській горі більше відома львів’янам як «глушилка» (через свою колишню функцію – глушити «імперіалістичні голоси»).

 

Про споруду вперше заговорили у переддень внесення історичного центру Львова до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тоді представники комісії ЮНЕСКО ІКОМОС порадили у 10-річний термін демонтувати радіовежі для кращої оглядовості собору Святого Юра. Тодішня місцева влада пообіцяла розібрати вежу набагато швидше, проте не зробила цього. Пізніше питання порушували народні депутати від Львівщини різних скликань.

30.11.2015