Від голови до лампочки

В цьому світі все неоднозначне, а центром світу є Україна, бо тут неоднозначності часом забагато.

 

Друга річниця Революції гідності на Майдані Незалежності

 

Річниця тижня

 

Тільки дуже лінива «політична голова» не сказала в телевізорі (так, є ще й такий засіб масової комунікації) про те, що «два роки від того Дня минули, як тиждень». В Петра Порошенка вийшло складніше:

«Незважаючи на те, що пройшло лише два роки з (моменту) історичних подій на Майдані, вже зараз можна оцінити велич цієї події, яка назавжди змінила історію не лише моєї держави, вона назавжди змінила історію Європи і світу. І це зробили тисячі і мільйони героїв, героїв, які за 93 дні скинули злочинний режим».

 

Потім сталася чергова неоднозначність — на Майдані вирішили зробити концерт під назвою студентський музичний марафон «Вільні творять майбутнє!», і учасників цього заходу захотіли побити два десятки невідомих. Одні мали бажання співами пом'янути загиблих, інші загиблих хотіли пом'янути кулаками. Негарно вийшли всі.

 

Зрештою, є інший варіант, який також артикулюють «голови в телевізорі». Українців «розкачують» аґенти зі Сходу для того, щоб АТО стала повноцінною війною, чинна влада перетворилася на негідників з минулої влади, а Майдан згадували б тільки з матюками.

 

 

Довибори тижня

 

Кривий Ріг став політичною столицею, бо вибори міського голови в населеному пункті з дивною назвою перетворилися на шоу бойових смурфів. Кандидат від Опозиційного Блоку Юрій Вілкул, на думку територіальної виборчої комісії, переміг кандидата від «Самопомочі» Юрія Милобога. Опозиційні в сучасному політичному сенсі діячі — мало симпатичні люди, які напряму асоціюються з надто вже одіозною Партією реґіонів, яка, своєю чергою, начебто почила у Бозі, але й далі мутить воду на предмет колабораціонізму.

 

В Кривому Розі не сталося те, що мало бути за логікою «партії влади» — протягом встановленого законом терміну команда Милобога не подала достатньої кількості арґументів, щоб переконати відповідні інстанції в тому, що саме цей кандидат є переможцем.

 

Без арґументів залишилося лізти з кулаками і захоплювати місцеву держадміністрацію. Як варіант маленької локальної революції це буде дуже цікаво для «телевізійних голів».

 

 

Удар тижня

 

«За наявною в Департаменті кадрового забезпечення Національної поліції інформацією, генерал-лейтенант Пісний Василь Михайлович безпосередньо брав участь у антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей з 30.07.2014 року по 02.08.2014 року. Він в зоні АТО був три дні. На підставі чого 18 грудня 2014 року рішенням міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про ветеранів війни та учасників АТО йому надано статус учасника бойових дій» — така офіційна інформація про Василя Пісного, якого копнув в район голови Володимир Парасюк.

 

Про Пісного ще багато можна розповісти з часів 90-х років, коли він буцім мав причетність до незаконної діяльності у вигляді рекету, але і чинний нардеп — людина надто непересічна. Хлопець, який став «героєм Майдану», не один раз відзначався бійками у Верховній Раді, закликав до чогось відомого тільки йому, чим і здобув негарне реноме.

 

І тут знову парадокс — хто в цій історії має місце для існування?

 

 

Електрика тижня

 

Електропостачання в окупований Крим зупинили за допомогою припинення постачання електрики в Крим. Громадяни України, яку ще не анексувала Російська Федерація, сперечаються щодо того, чи варто було мешканців півострова, який досі залишається офіційно українською територією, позбавляти людських умов існування. Для тих, хто сумнівається, є чіткий показник — Віктор Медведчук. Він сказав, що припиняти годувати електрикою півострів — зле. Значить — добре.

 

23.11.2015