Марцінків пообіцяв повернути на посаду керівника водоканалу та звільнити чиновника, який взяв з бюджету міста гроші на житло.

Сьогодні, 18 листопада, новообраний міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв звільнити начальника відділу культури міськвиконкому Мирослава Петрика, коли офіційно набуде повноважень, передає ЗіК.

 

За словами свободівця, він категорично проти такого розподілу бюджетних коштів. Як повідомляв Z, екс-міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус 4 листопада підписав розпорядження про виділення 475 тис. грн начальнику управління культури Мирославові Петрику для покращення житлових умов.

 

Журналісти перевірили, як «бідує» чиновник, і виявили, що він та його дружина мають нові машини вартістю понад пів мільона гривень.

 

Щодо кадрових призначень, то, за словами Руслана Марцінківа, головне для управлінців – фаховість, пишуть Вікна. Тому новий міський голова запропонував нещодавно звільненому за незрозумілих обставин Віктором Анушкевичусом голові міського водоканалу Миколі Саєвичу повернутись на роботу в комунальне підприємство.

 

Також Руслан Марцінків анонсував реформу Єдиного розрахункового центру, на який скаржаться містяни, пише Репортер.

 

Першим же кроком нового голови міста, за його словами, буде відкритий онлайн-бюджет, аби кожен мешканець зміг простежити за витратами.

 

Свободівець додав, що готовий співпрацювати з усіма політичними силами, представленими у міській раді Івано-Франківська.

 

Очікується, що Руслан Марцінків та новообрані депутати Івано-Франківської міської ради складуть присягу на початку грудня.

18.11.2015