Працівники водоканалу вимагають повернути їм директора.

Профспілковий комітет КП «Івано-Франківськводоекотехпром» звернувся до міського голови Віктора Анушкевичуса з проханням залишити на посаді Миколу Саєвича, звільненого ним без пояснення на завершенні каденції у раді. Відповідний лист-звернення з’явився на сторінці підприємства в мережі Facebook.

 

«Колектив підприємства усвідомлює, що рішення про прийняття на роботу та звільнення керівників комунальних підприємств – це виключно повноваження міського голови. Все ж, на нашу думку, будь-які важливі рішення, зокрема ті, які стосуються кадрових призначень на стратегічних об’єктах міста, повинні бути належним чином обґруновані», – йдеться у листі.

 

Також члени профспілки зазначають, що за період роботи Миколи Саєвича на підприємстві не лише погасили заборгованість зі заробітної плати, але й підвищили грошові виплати.

 

Як пише Галка, 28 жовтня, на робочий факс КП «Водоекотехпрому» директору підприємства Миколі Саєвичу надійшло розпорядження міського голови від 27 жовтня про його звільнення з роботи. Пояснення причин у ньому не було.

 

Микола Саєвич зазначив, що у нього немає жодних припущень такого раптового рішення ще поки чинного міського голови.

 

Та миритися з такими «листами щастя» він не збирається і планує подати позов до суду, якщо розпорядження не скасують. Тим паче, це може бути вже третя зустріч сторін у суді.

 

«Він вже два суди програв – за поновлення на роботі і незаконну догану, можливо це його і розізлило тепер. Він ще жартома казав – не судися по догані, бо звільню. Але буду судитися третій раз, а поки відпочину», – сказав Микола Саєвич.

 

За словами Віктора Анушкевичуса, підприємство боргує держбюджету понад 5 мільйонів гривень, що стало основною причиною звільнення Миколи Саєвича.

 

«На підприємстві проведена ревізія фінансовою інспекцією і перевірка податковою. Є два акти щодо серйозної заборгованості до міського бюджету, більше 5 мільйонів гривень. а також численні фінансові порушення», – прокоментував він пізніше ситуацію.

 

Натомість поки екс-директор підприємства стверджує, що заборгованість виникла за часів попереднього керівництва.

30.10.2015