Мешканці області шукають в Інтернеті ігри та кіно і є майстрами «унікальних запитів»

Представник компанії «Яндекс. Україна» Наталія Журавльова розповіла про результати досліджень запитів мешканців Івано-Франківської області в Інтернеті, повідомляє Репортер.

 

З її слів, на Франківщині є 575 тисяч осіб віком від 15 років, які принаймні раз на місяць виходять в Інтернет. Це 50 % усього населення області цієї вікової групи. Серед них трохи більше чоловіків: 290 тисяч проти 284,5 тисячі жінок.

 

Інтернет-аудиторія області, зазначила представник компанії, порівняно молода: 46% користувачів — від 15 до 29 років. Це більше, ніж загалом у країні, де на цю вікову категорію припадає лише 40 %.

 

«Франківці та мешканці області найчастіше запитують у пошуковиках про соцмережі, ігри та кіно. У сумі на них припадає майже чверть усіх запитів до Яндекса. Всупереч поширеній думці, порнозапити — лише на четвертому місці за популярністю. При тому такі ж популярні запити про навчальні матеріали, готові вирішення домашніх завдань та твори зі шкільної програми», — розповіла Наталія Журавльова.

 

У топ-10 популярних пошукових тем серед мешканців Івано-Франківська — також серіали, мультфільми, телебачення, музика і техніка. Від них зовсім трохи відстали запити на автомобільну тематику та про погоду.

 

Наталія Журавльова додала, що мешканці Івано-Франківської області формулюють свої думки дуже по-різному. Майже 30 % запитів до Яндекса – так звані унікальні, тобто ті, що задають не частіше одного разу на тиждень. Серед них є, наприклад, такі: «якою рукою краще розмішувати чай», «відьма в стародавні часи фото», «чому людина яка хропе сама себе не будить», «твір-роздум на тему ким я хочу стати і чому співачкою», «скільки часу може людина прожити без голови» тощо.

 

29.10.2015