Мер Кишинева звинуватив російські спецслужби в організації частини протестів у Молдові.

Міський голова столиці Молдови Дорін Кіртоаке одночасно є й віце-головою Ліберальної партії.  

 

 

«Заворушення у Кишиневі – справа спецслужб Росії, а лідери Партії соціалістів Ігор Додон і “Нашої партії” Ренато Вусатий отримують підтримку з Кремля», – процитував слова Доріна Кіртоаке молдовський інформаційний портал Point.

 

Водночас мер Кишинева також вказав, що не всі протестувальники однакові. Окрім проросійських сил на площі Великих Національних Зборів виступають і громадяни, котрі прагнуть зближення з Європою.

 

«Протестувальники на площі  Великих Національних Зборів є щирими і хочуть змін на краще шляхом інтеграції до ЄУ, а ті, хто протестує у сквері парламенту (проросійські сили – Z), користуються протестами, щоб здобути політичні дивіденди і отримати владу», – заявив Кіртоаке.

 

У цьому контексті міський голова Кишинева виступив із звинуваченнями на адресу коаліційних колег – Демократичної партії Молдови та Ліберально-демократичної партії Молдови – за ситуацію в країні, пов’язану з виведенням через деякі комерційні банки державних грошей закордон. «У нас немає кредитів в цих банках. Ті, хто був при владі, взяли гроші. Ліберальна партія не була при владі. Журналісти повинні розслідувати і опублікувати список тих, хто взяв кредити в трьох банках», - сказав Кіртоаке.

13.10.2015