У Кишиневі з неділі триває акція протесту.

Протестувальники вийшли на площу Великих національних зборів на мітинг з прапорами Молдови, Румунії та Євросоюзу – повідомляє молдавський інформаційний портал Publika.

 

 

 

«Хочемо нормального майбутнього для наших дітей, щоб закінчилися, нарешті, наші негаразди і нам припинили брехати, щоб всі винні опинилися у в'язниці», «Протестуємо проти нинішньої влади, проти бідності, до якої вона довела народ», «Хочемо позбутися злиднів і корупції, повалити владу, яка довела країну до кризи», – заявляли учасники акції в об’єктиви телекамер.

 

Основним каталізатором протесту стало зникнення мільярду євро. Гроші, які Національний банк витратив на рефінансування трьох комерційних банків, були виведені закордон, що негативно вплинуло і на курс національної валюти.

 

У понеділок, 7 вересня, на площу Великих національних зборів вийшло ще більше мітингувальників. За приблизними підрахунками їх було близько 50-и тисяч. На прощі вони розбили понад сотню наметів, заявивши, що залишатимуться тут до виконання всіх заявлених вимог. 

07.09.2015