За законами конспірології

Сусіди України бувають не менш загадковими, ніж її громадяни. Щоправда, українці смішніші

 

 

 

Курултай тижня

 

Завдяки народному депутатові, який не припиняє свою журналістську діяльність, Сергієві Лещенку країна взнала, що сталася зустріч олігархів на найвищому рівні. Виявилося, що тепер на такому рівні є Рінат Ахметов, Сергій Тарута, Віктор Пінчук, Василь Хмельницький  і Юрій Косюк, які зустрілися у столичному готелі «Хайятт», котрий псує вигляд Києва між Святою Софією і Михайлівським Золотоверхим собором і де згадані добродії розмірковували про те, як впливати на поточний перебіг подій і президента Петра Порошенка, який за всіма параметрами також є олігархом, але на зустріч запрошений не був.

 

Одні присутні в готелі хотіли створити нову партію, аби лишитися при своїх інтересах, інші — лишитися при своїх інтересах без видатків на партію, а журналіст-нардеп стверджує, що зустріч відбулася тому, що процес деолігархізації, який, кажуть, ініціював чинний голова держави, не працює. Сергій Лещенко працює у Верховній Раді у фракції Блоку Петра Порошенка.

 

Кость Бондаренко, який працює не там, а десь на протилежному боці, пише, що в столичному готелі «Хайятт», котрий псує вигляд Києва між Святою Софією і Михайлівським Золотоверхим собором, скромно і з тижневим запізненням відзначали уродини одного з українських олігархів.

 

 

Тут відбуваються таємничі конклави

 

 

Сусід тижня

 

Поки політики і наближені до них особи роздумують про реалізацію проекту «Міжмор'я», яке мало б відновити державну формацію «od morza do morza», двадцятирічний президент Білорусі Олександр Лукашенко додав свою лепту до процесу державотворення. Білоруси також колись входили до складу Речі Посполитої, тому тепер Алєксандр Григорович може теж виступати з братніми заявами про те, що з території, якою він керує, ніхто на Україну не нападе. «Ніколи цього не станеться. Ніколи з нашої території ніхто не буде атакувати Україну, якщо це не буде суперечити нашим інтересам, або якщо Україна сама нападе на Білорусь. Але такого ніколи не буде», — заявив Алєксандр Григорович.

 

Крім того, головний білорус запевнив геополітичне середовище, що його країна не воюватиме з Росією, яку погудив за конфлікт з Україною. А нам сказав: «Мине час, і навіть Донбас буде українським, навіть таким, як хоче національно орієнтована влада України». І заявив, що Крим повернути буде складніше, «майже неможливо».
 

 

Крім «Ляпіса Трубєцкого», у сусідів є багато цікавого
 

 

 

Підпис тижня

 

Президент Петро Порошенко підписав ухвалений у Верховній Раді закон про місцеві вибори, тож 25 жовтня громадянам України таки доведеться виконати свій обов'язок і кинути покреслений папір в урну. Папір буде великий, бо обиратимуть місцеві «парламенти», а міських голів можуть обирати двома турами, якщо за першим разом претендент на цей титул не набере більше 50% голосів виборців.

 

Закон вже давно критикують політологи й кажуть, що восени одіозну мажоритарну систему виборці згадуватимуть, як манну небесну. А найцікавіше відбудеться в Києві, де пліткують, що на міського голову балотуватиметься Юлія Тимошенко. Поки що це неперевірені дані, а те, що права рука мільярдера Ігоря Коломойського Геннадій Корбан, який нещодавно вирізнився феєричною кампанією у Чернігові, даруватиме гречку в столиці, однозначно. Буде знову радість пенсіонерам і  власникам рекламних білбордів.

 

 

Десь так все і виглядатиме

 

 

Мотоцикл тижня

 

Колись Віктор Пєлєвін вигадав, що найвідоміший у світі байк створили росіяни Харламов і Давидов, а тепер Harley-Davidson є улюбленою забавкою для створення інформаційних приводів в українській політиці. ВО «Свобода» одним з перших почало передвиборчу кампанію, і в неї вписався член об'єднання, колишній міністр з питань агропромислового комплексу Ігор Швайка. Протягом тижня завдяки цьому добродію виявилося, що в Україні є гарні люди, які дарують своїм друзям (не обов'язково міністрам) коштовні мотоцикли «просто так», а потім Швайка на гарлеї в'їхав в зад позашляховику. Власник мотоцикла-леґенди тепер каже: «Мимоволі, протестуємо роботу нової поліції» (авторський стиль ґречно збережено. — «).

 

Не тільки Міккі Рурк на таких мотоциклах їздить 

 

 

10.08.2015