У Галицькому районі відновили ремонт дороги Н-09 між Львовом та Івано-Франківськом.

Роботи продовжили попри тиск з боку народного депутата від області, що цікавиться тендерами на ремонт доріг.

 

Як інформує Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області, учора, 3 серпня, переможець тендеру відновив ремонтні роботи на ділянці дороги Н-09 (Львів – Мукачево) у районі села Більшівці Галицького району. Йдеться про ТОВ "ПМК-88", що взяло у підрядники ТОВ "Балтом-Україна", яке спеціалізується на технології холодного ресайклінгу під час ремонту автомобільних доріг.

 

Як вже розповідав "Z", початок ремонту дороги у цьому місці три тижні тому зірвали народні депутати Олександр Шевченко, Юрій Дерев’янко та Анатолій Матвієнко, під тиском яких голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук змусив керівника Служби автомобільних доріг в області Миколу Проціва призупинити роботи. Народний депутат Олександр Шевченко стверджував, зокрема, що ремонт почали, не дотримуючись технології холодного ресайклінгу. 

 

Служба автодоріг в Івано-Франківській області 26 липня цього року звинувачення Шевченка заперечила і навела приклади виконання "Балтом Україна" робіт з влаштування дорожньої основи методом холодного ресайклінгу у Львівській області.

 

Як стверджує інтернет-видання "Наші гроші", "ПМК-88" належить Ігорю Лебедєву. Від часу створення у 2013 році компанія була зареєстрована у селі Підбережжя, звідки походить Микола Проців. У тому ж таки селі зареєстроване ТОВ "Брати КІП", яке донедавна очолював Микола Проців. Сьогодні "Брати КІП" записано на його брата — Петра Проціва. У 2013 році новостворена "ПМК-88" мала договір з "Брати КІП", за яким передала останньому право вимоги стягування заборгованості. Лише у квітні цього року «ПМК-88» змінила адресу реєстрації на місто Долина.

 

Своєю чергою, з Олександром Шевченком інтернет-видання "Наші гроші" пов'язує ТОВ "ПБС", що виграло тендер на ремонт більшої частини дороги Н-09 у межах Львівської області. "ПБС" є також учасником іншого тендеру на ремонт 78 км дороги Н-09 у межах Івано-Франківської області, проте, не брало у часті у тендері, який виграло "ПМК-88".

 

04.08.2015