Народні депутати заблокували початок ремонту дороги Н-09 в Івано-Франківській області.

Депутати Олександр Шевченко, Юрій Дерев'янко та Анатолій Матвієнко у понеділок, 20 липня, переконали голову Івано-Франківської ОДА зупинити роботи з ремонту дороги Н-09 (Львів–Мукачеве) у межах області. Депутати стверджували, що ремонт розпочали з порушенням передбаченої технології.

 

Як повідомляє Бліц-Інфо, у понеділок поблизу смт. Більшівці Галицького району Івано-Франківська ОДА планувала урочисто почати ремонт однієї з ділянок дороги Н-09 (Львів–Мукачеве). На цей урочистий початок ремонту, окрім начальника Служби автомобільних доріг Франківщини Миколи Проців та голови ОДА Олега Гончарука, приїхали народні депутати від Івано-Франківської області — Олександр Шевченко (БПП) та Юрій Дерев'янко (позафракційний), а також народний депутат Анатолій Матвієнко (БПП).

 

Народний депутат Олександр Шевченко відразу почав чинити перешкоди робітникам і заявив, що холодний ресайклинґ дорожнього покриття вони роблять неправильно і що підрядна організація не ремонтує, а руйнує дорогу. До нього приєднався депутат Анатолій Матвієнко, вимагаючи від шляховиків зупинити усі роботи. Присутній на місці голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пішов на поступки депутатам.

 

«Сьогодні розпочалося освоєння коштів згідно з тендером, який був проведений 8–9 червня на двох ділянках дороги Н-09. Наразі ми перебуваємо на найгіршій її ділянці. Тут присутня фірма, яка виграла тендер, та субпідрядна організація, а також є альтернативна фірма "ПБС" що проводить роботи зі сторони Львова. Наразі останні заявили, що ресайклінґ проводиться неправильно, — пояснив ситуацію Гончарук. — Вони стверджують, що це є не за технологією, тож гроші підуть на вітер. Тож до вияснення всі роботи буде зупинено».

 

 

Депутати звинуватили Миколу Проціва у непрозорому здійсненні тендеру на ремонт ділянки завдовжки 3 км, який виграло ТОВ «ПМК-88», що не має досвіду в ремонті доріг. Депутат Дерев'янко перепитав Проціва, чи той не є причетним до ТОВ «ПМК-88». Як повідомляє Galka.if.ua, головний шляховик області відповів: «"ПМК-88" ніякого стосунку до мене не має».

 

Як стверджує інтернет-видання «Наші гроші», «ПМК-88» належить Ігорю Лебедєву. Від часу створення у 2013 році компанія була прописана в селі Підбережжя, звідки походить Микола Проців. У тому ж таки селі зареєстроване ТОВ «Брати КІП», яке донедавна очолював Микола Проців. Сьогодні «Брати КІП» записано на його брата — Петра Проціва. У 2013 році новостворена «ПМК-88» мала договір з «Брати КІП», за яким передала останньому право вимоги стягування заборгованості. Тільки у квітні цього року «ПМК-88» змінила адресу реєстрації на місто Долина.

 

За інформацією «Бліц-Інфо», за кілька годин перед скандалом нардеп Олександр Шевченко зізнався, що в межах Львівської області дорогу Н-09 ремонтує фірма, яка має безпосередній стосунок до нього. Йдеться про ТОВ «ПБС». Утім ця фірма не брала участі в тендері на ремонт ділянки дороги Н-09 біля смт. Більшівці.

 

20.07.2015