Міноритарні учасники парламентської коаліції критикують КС за поспішність висновку.

Голова фракції Радикальної партії України Олег Ляшко, яка не голосувала за проект конституційних змін щодо децентралізації влади, вважає висновок Конституційного Суду поспішним і стверджує, що судді КС перебували під тиском.

 

«Блискавичне рішення Конституційного суду про визнання конституційними змін до Конституції України про децентралізацію та "особливий статус" Донбасу є незаконним, адже приймалося під тиском. Шестеро суддів КС є потенційними підозрюваними у кримінальній справі про узурпацію влади Януковичем. У 2010 році ці злочинці в мантіях допомогли Януковичу зґвалтувати Конституцію. У 2015 році ці ж персонажі допомагають вже Порошенку ґвалтувати Конституцію за планом Путіна», — написав Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

 

Голова фракції «Самопоміч» (теж не голосувала за політреформу) Олег Березюк назвав висновок Конституційного Суду прогнозованим. «Від цього Конституційного Суду очікувати іншого було неможливо. Там усе згідно з Конституцією, але чи заглядав хтось у суть процесу?», — зазначив Березюк у коментарі аґенції «Інтерфакс-Україна».

 

Голова фракції вважає, що судді «високоманіпульовані страхом бути звільненими», і нагадав, що напередодні було звільнено суддю КС Віктора Шишкіна, який заявляв про намір висловити окрему думку щодо законопроекту.

 

Березюк повідомив, що фракція «Самопоміч» детально вивчить висновок Конституційного Суду і після цього ухвалить рішення про подальші дії.

 

31.07.2015