Новим прем'єр-міністром Молдови скоріш за все стане чинний міністр освіти Майя Санду.

Як повідомило видання Deschide, Санду  є членом Ліберально-демократичної партії, яка й отримала право висунути кандидата на пост прем'єр-міністра в новому уряді.

 

 

Цю інформацію підтвердив і лідер Демократичної партії Маріан Лупу. «Ми підтримали кандидатуру Санду. Вона висунута від альянсу», - сказав він. До проєвропейського урядового альянсу входять три партії: Ліберально-демократична, Ліберальна і Демократична.

 

Майя Санду стала міністром освіти в 2012 році, спеціально для цього вона повернувшись із США, де працювала радником виконавчого директора Світового банку у Вашингтоні. Вона ініціювала масштабні реформи в системі освіти, розпочала боротьбу з корупцією, домоглася прийняття нового Кодексу про освіту. За її наполяганням посилилися правила складання іспитів на ступінь бакалавра. Іспити тепер проходять під наглядом відеокамер, списування практично виключено.

 

Нагадаємо, що урядова криза в Молдові триває з 12 червня цього року, коли пішов у відставку кабінет міністрів під керівництвом Кирила Габурича. Слідом за демісією уряду, про призупинення фінансування Молдови заявили Європейська Унія, Міжнародний Валютний Фонд і Світовий Банк.

 
23.07.2015