І співаємо ми зле...

Незабаром ми, як мешканці Ізраїлю, навчимося не чіпати якихось предметів на вулиці. А потім політики згадають про інстинкт самозбереження і перестануть робити дурниці.

 

Вибухи тижня

 

Тепер традиційні повідомлення про мінування вокзалу, супермаркету, аеропорту тощо у Львові сприйматимуться зовсім по-іншому. В місті, далекому від лінії фронту, синхронно сталися два вибухи біля міліційних дільниць. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доволі часто кидає фрази, за які в цивілізованих країнах треба відповідати, і цього разу він оперативно озвучив власну версію трагедії, в якій каліками стали двоє правоохоронців.

 

Теракт, сказав Аваков, а шукати злочинців треба, знаючи, що вони «рука Москви».

 

Справою честі для львівських міліціянтів є розкриття цього злочину, але варто пам'ятати про київський досвід вирішення питання з резонансним вбивством одіозного Бузини. Тамтешні компетентні органи порівняно швидко знайшли і затримали двох хлопців, яких зараз стараються переконати, що то саме вони зі снайперською точністю вкоротили віку скандальному публіцисту.

 

Дуже можливо, що Львів стане показовим майданчиком, на якому росіяни відпрацьовуватимуть диверсійну діяльність, і не обов'язково вибухами. Львів'яни взнали, що тут існує таке собі громадське об'єднання «Галицький яструб». Взнали тому, що «яструби» у кількості «півтора каліки» провели пікет з транспарантами біля приміщення цирку. Громадяни хотіли більшої самостійності для Львова від Києва.

 

Російські ЗМІ смакували обидві події, щоправда, цирк назвали будівлею обласної державної адміністрації. Лейтмотив повідомлень від сусідів такий: навіть у столиці бандерівщини кояться страшні речі, але є ще проґресивно налаштовані люди і у висновку «Україна тріщить по швах».

 

Страшно, коли день починається так 

 

Вистава тижня

 

Верховна Рада відправила в Конституційний Суд запропоновані президентом Петром Порошенком зміни до Основного закону, і продовжила серіал «Найбезглуздіший законодавчий орган на планеті». Засідання знову супроводжувалося шарпаниною прямо в сесійній залі, а з трибуни поганим голосом виконувався гімн і переінакшені слова Тараса Шевченка.

 

На такому фоні затиралося, що ж саме буде нового в Конституції і як з тим потім країна буде жити. Пояснити і заспокоїти спробував сам ініціатор змін Порошенко, запевняв, що кричати «зрада» ще рано, бадьоро і оптимістично пояснював, що децентралізація є благом, але закінчив спіч знову ж виконанням «Ще не вмерла…». Можливо, колись з'явиться законопроект, згідно з яким публічним людям буде заборонено співати гімн.

 

Оглядати процес запросили представників дипломатичного корпусу і помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд. Цей факт став ще однією причиною для злостивців, які згадали і статус «бананової республіки», і безпорадність щось зробити самим, і своєрідний парламентський ексгібіціонізм. І правда, в країні, де влада поважає себе і саму країну, важко було б уявити, що на засідання конґресу, де розглядається питання преференцій штату Техас порівняно зі штатом Орегон, було б запрошено посла Свазіленду, а в сеймі проблему співіснування Шльонска і Мазурії коментував консул Нової Зеландії.

 

Українській владі треба слідкувати за рукою цієї жінки

 

Губернатор тижня

 

Мемуари Геннадія Москаля, якби він їх написав, розкуповувалися б моментально. Поки що генерал-лейтенант не бавиться в белетристику, а виконує роль Чіпа, Дейла, мисливців за привидами і самурая одночасно.

 

В команді Петра Порошенка бракує кризових менеджерів, які відмінно почувають себе в екстремальних ситуаціях і вміють такі ситуації приводити до людського вигляду. Москаль міг впоратися з бандитським Кримом часів Кучми, потім «зігрівав» Алчевськ, коли там сталася техногенна катастрофа за часів Ющенка, тепер навів відносний порядок на підконтрольній закону частині тієї самої Луганщини. Можливо, і не зовсім до кінця навів, але виявилося, що стан справ на Закарпатті ще більше вимагає Москаля.

 

Людина — пожежна команда за кілька днів зумів у новому статусі намісника Закарпатської області зворохобити й без того неспокійний реґіон, перелякати місцеву пресу нецензурною лексикою і дав оптимістам привід залишатися такими. Тепер Москаль доводитиме, що титул «леґенда» він носить не дарма, а контрабанді та бандитам на берегах Тиси й Латориці має стати дуже незатишно.  

 

«Я на морду дурний, але соображаю дуже добре», — втішив новим афоризмом вічний джокер президентів

 

Річниця тижня

 

Нехай це звучить цинічно, але трагедія з «Боїнґом», збитим сепаратистами рік тому поблизу Тореза, стимулювала Європу і Штати більш детально стежити за тим, що відбувається у Східній Україні.

 

За час, що минув, цивілізований світ переконався в повній неадекватності осіб, до рук яких потрапили потужні ракети. Щодо Кремля, з якого ростуть ноги цієї історії, то ті самі Європа і Штати вже майже дозріли до проведення міжнародного трибуналу за прикладом того, який відбувся після теракту лівійських спецслужб над шотландським містом Локербі в 1988 році. Тоді диктатор Каддафі був визнаний таким, кому в порядних компаніях руку не подають, але полковника то мало бентежило.

 

Володимир Путін також полковник і, як каже улюблений телепропаґандист президента РФ Дмитро Кісєльов: «Совпадение? Не думаю».

 

Місцеві мешканці кажуть, що на місці падіння літака трава тепер не росте

 

20.07.2015