Іноді вони повертаються

На світі є чимало такого, про що хочеться забути, як про невдалі наслідки корпоративної пиятики. На жаль, неґатив надто живучий на цій планеті й наразі нема на то ради.

 

Непорозуміння тижня

 

Є речі, які після використання викидають, але до таких не належить Віктор Янукович. Експлуатувати його росіяни будуть ще довго, і нудно це не буде. Тепер Віктор Федорович з'явився в ефірі британської BBC, де говорив багато такого, що, на його думку, мало б зацікавити громадян України і не тільки.

 

Наприклад, на думку екс-президента, офіційному Києву цілком серйозно треба провадити переговори з терористами з «ДНР/ЛНР»; у тому, що Росія окупувала Крим, нічого антизаконного Янукович не побачив; а позбавлення його парламентом статусу президента дуже збентежило Віктора Федоровича.

 

Проте для людей, які витримали той потік свідомості з телевізора, найкраще запам'ятається ескапада Януковича про страусів. З його слів виходило, що жив він на території державного зоопарку, і з тим не варто сперечатися, бо саме в таких закладах місце для цього мешканця Ростова-на-Дону.

 

Головне завдання сучасного Януковича в телевізорі — демонстрація України як безглуздого утворення, коли вже аж такі персонажі тут були президентами

 

Скандал тижня

 

Гризня в уряді мала зникнути з появою там «нової влади», але не зникає, а перетворюється на щось перманентне. На засіданнях Кабінету Міністрів вже одягали кайданки людям на високих посадах, тепер обмежились обструкцією і негарним виглядом всіх дійових осіб у виставі «Звільнення Шевченка» (Карл Брюллов намалював би непогану картину з цього приводу).

 

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, як шкодливого першокласника, збештав міністра екології Ігоря Шевченка за те, що той не був на місці пожежі на нафтобазі «БРСМ-Нафта» під Києвом. До того ж ухилявся від виконання своїх міністерських обов'язків міністр у Ніцці, куди літав з нардепом-олігархом Олександром Онищенком. Поки чиновник виправдовувався, що на Лазуровому березі був 6–7 червня, тимчасом як пожежа спалахнула 8 червня, назовні полізли інші проблеми чинної влади.

 

Яценюк виступив за відставку Шевченка через поведінку, яка ганьбить уряд і коаліцію, й закликав партію «Батьківщина», за квотою якої потрапив до уряду Шевченко, подумати над поведінкою міністра і «прийняти відповідальне політичне рішення по ньому».

 

Лідер згаданої партії Юлія Тимошенко відповіла у своєму стилі: «За нашими квотами ніяких міністрів не призначалося. І всі чітко знають: якщо прем'єр-міністр хоче звільнити міністра, він може це зробити спокійно... Це абсолютна неправда, категорична брехня, і прем'єр-міністр добре знає, що міністр, який працює на посаді зараз по екологічним питанням, прийшов від громадянського суспільства, він технократ, він вчився і, здається, закінчив Гарвардський університет. Та насправді він високоосвічена і професійна людина. Але, на жаль, в уряді не затримуються професійні люди, які не беруть участь у всіх цих закулісних справах».

 

Після того нардеп-радикал Андрій Лозовий опублікував лист, де Тимошенко рекомендує Яценюку взяти Шевченка на роботу в уряд.

 

Пожежа та Ніцца відійшли на задній план і почалася традиційна тяганина у верхах. Сам Шевченко спробував нагадати про себе тим, що порівняв ситуацію, в яку потрапив, із середньовічною інквізицією.

 

Так виглядає сучасний Ґалілео Ґалілей

 

Єресь тижня

 

В 90-х роках минулого століття українців страшило «Біле братство», керівників якого після їхнього невдалого аутодафе в київському храмі святої Софії посадили до в'язниці. Через двадцять років загадкове «чорне братство», яке називає себе «Українською Правовірною Греко-Католицькою Церквою», вирішило також дати роботу правоохоронним органам.

 

Сподвижників громадянина Чехії Антоніна Догнала, який заснував УПГКЦ, працівники СБУ затримували не в столиці, а в пасторальних Брюховичах під Львовом, де вони цілком комфортно чуються від 2009 року. За той час «догналіти» завербували до своїх лав кілька сотень людей, психіку яких тепер треба лікувати, оголосили анафему ще більшій кількості рабів Божих, серед яких, наприклад, Папа Римський Іван Павло ІІ, і закликали Володимира Путіна ввести на територію України війська.

 

Тепер п'ятьох «єпископів» затримали й судитимуть, голову того всього, Антоніна Догнала, притягти до відповідальності поки що не можуть, бо він, за даними від компетентних джерел, перебуває в окупованому Донецьку.

 

Поки що сектанти пікетують львівське управління СБУ

 

Педагог тижня

 

Перед розпадом Радянського Союзу з телевізора з'їдали громадянам мозок екстрасенси Анатолій Кашпіровський і Алан Чумак, які заряджали воду в слоїках і ліквідовували апендицити в глядачів. Сьогодні чимось подібним захопився Арсеній Яценюк, що має тепер на ТБ програму «10 хвилин з прем'єр-міністром». Протягом тих десяти хвилин Арсеній Петрович підбадьорював співвітчизників інформацією про те, що за десять років Україна споживатиме тільки газ власного видобутку і в цьому аспекті буде від Росії незалежною. З того, що вже зроблено, керівник уряду акцентував увагу на спрощенні Кабміном вимог до заповнення декларації для нарахування субсидій на сплату за житлово-комунальні послуги, прибравши з них показник доходу.

 

Інформація подавалася дидактично, з використанням жестикуляції і калькулятора. Арсеній Петрович, як добрий вчитель, пояснював платникам податків, що були в ролі учнів, як позитивно треба сприймати все продуковане його Кабінетом Міністрів, і це змушувало реципієнтів судомно шукати пульт до телевізора, аби перемкнути на щось не таке драстичне.  

 

Наразі повідомлень про зцілення глядачів не надходило, але якщо Яценюк і далі розвиватиме своє нове гобі, то обов'язково з'являться 
 

29.06.2015