Чекання

Весна вміє дарувати найнесподіваніші трафунки, які можуть мати абсолютно неймовірні наслідки

 

Згуба тижня

 

Найменш шанований представник сучасної політичної фауни, президент Росії Володимир Путін несподівано «зник з радарів». Те, що він зіґнорував підписання якоїсь фільчиної грамоти з маріонетковою Південною Осетією, ще можна було пояснити класичним російським «не царське то діло», але іґнорування ВВХ зустрічі в Астані з казахським і білоруським колеґами вже виходило за межі. Брак інформації переніс увагу широких мас населення на танатологію і пошук відповіді на питання «Від чого помер Путін?».

 

Аби вірнопіддані короля бензоколонки геть не збожеволіли, їм по телевізору показали Путіна в запису. В фільмі про анексію Криму однією фразою головний росіянин підтвердив постулат, що вірити йому і мати з ним до діла не можна.

«Щоб блокувати і роззброїти 20 тисяч осіб, добре озброєних, потрібен певний набір особового складу. І не просто за кількістю, а й за якістю. Потрібні були фахівці, які вміють це робити. Тому я дав доручення і вказівку Міністерству оборони — що тут приховувати! — під виглядом посилення охорони наших військових об'єктів у Криму перекинути туди спецпідрозділи Головного розвідуправління і сили морської піхоти, десантників», — сказав Путін.

 

Отже, президент РФ визнав, що раніше брехав про абсолютну відсутність на півострові російських військ рік тому. До речі, річницю окупації Криму росіяни збираються святкувати 18 березня.

 

Ідеальний типаж для мавзолею
 

Ювілеї тижня

 

Стоднівки свого існування відзначили Верховна Рада восьмого скликання і новий Кабінет Міністрів.

 

Спікер парламенту Володимир Гройсман звітувався про те, як активно працюють в будинку під куполом народні депутати, але запам'ятається початок роботи ВР не реформаторськими голосуваннями, а періодичними бійками і скандалами, з якими сам Володимир Борисович впоратися не може.

 

Дуже вчасно до ста днів оновленого уряду Арсенія Яценюка Міжнародний валютний фонд надіслав перший транш кредиту розміром 5 мільярдів доларів США. В Кабміні тим втішилися і всіх заспокоїли, що тепер дефолту не буде. Всі не заспокоїлися, бо чекають підвищення цін на житлово-комунальні послуги.

 

Водичка після напруженої роботи дуже помагає

 

Олігархи тижня

 

Зять найвдалішого українського президента Леоніда Кучми Віктор Пінчук вирішив, що Лондонський Високий суд допоможе йому повернути Криворізький залізорудний комбінат, який зараз через дивний збіг обставин належить Ігорю Коломойському. Співвласник фінансово-промислової групи «Приват» не може похвалитися статусним тестем, і тому по-простому прийшов у парламент, де розказав, що свого часу мусив віддавати щомісячно 5 мільйонів доларів Кучмі і Пінчуку, аби не мати проблем у своїй олігархічній господарці.

 

Шарпанина за власність, нажиту за часів Кучми, в закордонних судах є справою для українських мільярдерів неновою, але тепер конфлікт олігархів виходить на якісно новий привселюдний рівень, де Коломойський, який дуже добре зарекомендував себе перед новою владою і навіть став її частиною, отримавши портфель намісника Дніпропетровщини, може показати справжній розклад сил серед олігархів.

 

Громадянин в кіпі ускладнює життя тим, що без жодних уборів голови

 

Відмова тижня

 

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт повідомив, що поки що Сполучені Штати не готові надати Україні летальну зброю, яка б продуктивно втихомирювала російських найманців на Донбасі. В делікатній відмові дипломата було зроблено акцент на словосполученні «поки що», а у вигляді компенсації Штати дадуть нам нелетальної зброї на 75 мільйонів доларів.

 

Президент Петро Порошенко біди в американській ощадливості не бачить, і пообіцяв, що в разі потреби відповідною зброєю нам допоможе Європейський Союз.

 

Протитанкових комплексів Javelin нам Захід також поки що не дасть

 

16.03.2015