Додати б трохи рок-н-ролу. І розуму

За логікою влади, революція на Майдані мала б «видихнутися», піти на спад і до зимових свят перетворитися на збіговисько марґіналів. Як і дев'ять років тому, влада не врахувала всіх нюансів, але подарувала процесу шикарних офірних цапів.

 

Загадка тижня

 

 

Те, що керівник столиці Олександр Попов отримає на горіхи, стало ясно вже тоді, коли в будинок, де є кабінет Олександра Павловича, ввірвалися євромайданівці, засіли там і почали себе добре почувати. Олександр Павлович ніяк протидіяти окупантам не зміг, а йому за статусом пасувало б. От тепер Попов і відгребе на повну, бо не можна бути таким лояльним.

 

Чому ж вирішили випустити в тираж ще й заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича (до речі, і Сівкович, і Попов мають в біографії пункти роботи в КДБ і СБУ. Це до слова, бо дехто у владі має терміни ув'язнення і з комітетськими дружить на дуже особливому рівні) — порядним людям невідомо. Зате дуже швидко стало відомо, що говорив Попов на допиті в Генеральній прокуратурі. Виявилося з його слів, що прямий наказ товкти законослухняних платників податків віддав сам секретар РНБОУ Андрій Клюєв.

 

Тепер виникає ціла купа питань. Попов — Павлік Морозов? Сівковича за що відправляють до цюпи? Звідки така відвертість прокуратури, яка злила інформацію, за яку мала б триматися зубами? І чомусь пригадалася «Мурка» від клюєвського заступника Рената Кузьміна. Без коментарів.

 

Зрештою, якоюсь своєю музикою володіє і сам Клюєв, бо після його допиту перший заступник Генерального прокурора України Віталій Білоус сказав: «Свій прихід він пояснив бажанням дати свідчення у справі щодо подій на Майдані Незалежності. Слідство встановило, що Клюєв не має жодного відношення до подій, подій у ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності». Тепер може сам заграти «Мурку».
 

 

Стіл тижня

 

 

Колишні президенти намутаборили «круглий стіл», який би мав замирити непримиренних, а вийшов знов сміх. Віктор Янукович зібрав Кравчука, Кучму і Ющенка (це не аби кого образити, а за алфавітом і часом перебування при владі) у якомусь пафосному кабінеті, довго вимовляв розумні звуки, посміхався та кивав головою. Потім «круглий стіл» переїхав в вестибуль Палацу «Україна». З таким самим успіхом можна було б провести там commedia dell'arte. Тим паче, що в незбагненний спосіб євромайданівську молодь репрезентував хлопець від «Молодих реґіонів».

 

Тому і лишився музичний осад у вигляді Софії Михайлівни Ротару. В ці слова треба вслуховуватися.

 

А ще краще подивитися на ці обличчя.

 

Мітинґ тижня

 

 

Про культ карґо вже говорили всі. Для тих, хто не в курсі, то дивіться. «Реґіонали» зробили культ карґо на Європейській площі в Києві. Вони думають, що мітинґ принесе їм удачу. Вони помиляються, бо удачу їм принесе Михайло Поплавський, який таки став народним депутатом. Замість «Любе», які співали для альтернативного Майдану, тепер «заспіває» Михайло Михайлович. Полюбе.

 

А до людей, що стоять на Майдані Незалежності, прийшов республіканець Маккейн. Краще б зі Штатів приїхав Брюс Спрінґстін. Виглядало б революційніше.

 

17.12.2013