Поміж смугастими ягодами

Зв’язки з громадськістю чи public relations мають специфічну властивість – важливо не переборщити в процесі, бо результат може бути недолугим або смішним

 

Баржа тижня

 

Гройсман умить став героєм інтернет-колажів і шаржів

 

Із часів змальованого Леонідом Філатовим царя, який з думкою про народ смарував собі канапку, влада дуже переймається проблемами посполитих. Літературному персонажеві в писок не лізли ікра з компотом, бо так він переживав за простих смертних, – прем’єр-міністр України Володимир Гройсман перейнявся іншим продуктом. Керівник уряду зі всіх сил популяризував рейс баржі, наповненої кавунами, з причорноморських баштанів на столичні базари. Виглядало то так, ніби сам Володимир Борисович ті плоди викохав з пуп’янка, потім акуратно їх завантажив на плавзасіб і сам поволік Дніпром на північ. "Вперше за 14 років херсонські кавуни відправляться в столицю не автошляхами, а річковим транспортом. Це – позитивна новина, яка говорить про те, що річкове сполучення, яке, на жаль, перебуває в занепаді останніми роками, починає відроджуватися", – тішився в соціальній мережі прем’єр; а коли зрозумів, що стає об’єктом глузувань, то мусив якось більш-менш адекватно реагувати, і таки зробив це: "Дякую усім за гумор, іронії і самоіронії сьогодні усім нам дуже бракує. Тим, хто потребує ще додаткового натхнення, хочу повідомити, що сьогодні Міжнародний день кавуна і привітати з цим святом:)". Виявилося, що ця ягода таки має своє професійне свято, яке відзначають 3 серпня. Тепер відомо, що кавуни мають і свого високого покровителя.
 

 

Виправдання тижня

 

 

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Сергій Пашинський не має більше клопотів з Генпрокуратурою. ГПУ закрила кримінальну справу за фактом стрілянини під Києвом минулої зими, коли Пашинський вистрілив з нагородного пістолета у ногу місцевому жителю В'ячеславові Хімікусу. В ГПУ ретельно розібралися і дійшли висновку, що Пашинський діяв у межах необхідної оборони, що виключає його кримінальну відповідальність. А от дії Хімікуса визнані «суспільно небезпечними», бо нецензурно лаявся, а тому хай подякує слідству, яке встановило, що в діях Хімікуса відсутній склад кримінального злочину за ч. 2. ст. 296 КК України (хуліганство), однак може бути присутнім склад адміністративного порушення у вигляді вживання нецензурної лайки.

 

Народний депутат тепер перед законом чистий як сльоза немовляти, а представникам громадськості варто пам’ятати про те, що вступати в контакт із владою треба лише тоді, коли інших шляхів нема. Після чого результати зв’язків варто ретельно замаскувати.

 

Пенсія тижня

 

 

Найтитулованіший український боксер Володимир Кличко гарно і в рамках розумного резонансу припинив свою спортивну кар’єру. «Молодший» з помірним кавалком пафосу подякував всім, хто вболівав за нього останні двадцять з гаком років, і повісив рукавички на цвяшок. Не буде голосних матчів-реваншів, де Володимир міг би заробити грубу копійку, але новоспечений «пенсіонер» закинув в маси інтригу про своє майбутнє. Кияни можуть не турбуватися, бо вже мера-боксера мають, а мешканцям інших міст-мільйонників (не піде ж Володя головувати десь в Золотоношу, навіть за всієї поваги до цього районного центру) варто уважно стежити за словами і рухами вчорашнього чемпіона. В боксі Володимир брата переплюнув – може, і в політиці та місцевому самоуправлінні в нього вийде так само.

 

Спецпредставник тижня

 

 

На Старому Континенті кількість «корисних ідіотів» є величиною сталою. Замовкає одна голова з язиком, якій подобається Росія і все, що та робить, – включається інша. Перше лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер проголошує про необхідність відкоригувати курс Німеччини щодо Росії, а питання анексії Криму «загерметизувати» аж до досягнення прогресу за іншими пунктами відносин із Кремлем. Потім німець дуже непереконливо каже, що його неправильно зрозуміли – і з’являється уповноважений уряду Німеччини зі співробітництва з Росією Гернот Ерлер. Цей єврочиновник вважає, що спочатку потрібно сконцентруватися на вирішенні кривавого конфлікту на сході України, а вже потім повернутися до питання анексованого Криму, бо то є частиною європейського консенсусу. Коли російський Іван згадає, що давно не мив кирзаки в Рейні чи Ельбі, ці німецькі миротворці будуть подивовані.

 

 

07.08.2017