Не в тому місці, не в той час

На тижні виявилося, що президента в державі нема. Він десь там в Піднебесній, потім в Сочі. Опозиція тим часом зробила спробу налякати уряд відставкою. Марно.

 

Мандрівник тижня

 

Віктор Федорович побував в Китайській Народній Республіці. Вона нам дружна в плані економіки і не запрошує в якісь асоціації чи союзи. Китайці зараз знають тільки бізнес, який хочуть розвивати на нашій території. Янукович зрозумів потреби нащадків Лао Цзи, а заодно подивився на теракотову армію в місцевому музеї. Виглядало то, як ілюстрація до казки про Урфіна Джюса і його дерев’яне військо. Потім прес-служба розповсюджувала максимально позитивну інформацію про мільярдні інвестиції, які от ледь не завтра рвонуть в Україну з Далекого Сходу.

 

Дорогою додому Янукович в черговий раз несподівано зустрівся зі своїм російським колегою на його території. Цього разу повідомлення пре-служби були дуже скромні, розповіли, що ні про яку політику вітчизняний президент з Путіним не говорили. Знову ж таки – тільки бізнес. Може так воно і було, але, коли Віктор Федорович відбув в сторону Межигір’я, Володимир Володимирович видав про українські події: «Все, що зараз відбувається, говорить про те, що це зовсім не революція, а добре підготовлені акції. І ці акції, на мій погляд, були підготовлені не до сьогоднішнього дня. Вони готувалися до президентської виборчої кампанії весни 2015 року. Просто це невеликий фальстарт у зв'язку з певними обставинами, але це все заготовки до президентських виборів». За дев’ять років, що минули після Помаранчевої революції придумати щось нове у полковника КДБ не виходить.

 

Площа Небесного спокою в Пекіні не дай Боже створить якісь асоціації для влади

 

Провал тижня

 

Опозиція втішилася, що навіть одіозна Інна Богословська покинула ряди Партії регіонів і, напевно, думала, що тепер в будинку під куполом процес піде у потрібному для неї напрямку. «Регіонали» ж, як в пісні, «отряд не заметил потери бойца» і під час голосування показали своїм політичним суперникам, що вагові категорії у них різні. 186 нардепів не можуть відправити у відставку уряд. Навіть такий, яким керує Микола Азаров.

 

За такі ж жести у виконанні футбольних фанів дискваліфікували стадіон «Арена-Львів»

 

Руїна тижня

 

Чому саме зараз «Свобода» вирішила повалити пам’ятник Леніну доступно не можуть пояснити самі «свободівці». Вождь, який стояв на київській Бесарабці і пильно дивився в сторону базару був перекинутий і розтрощений. Зараз його уламками активно торгують в інтернеті.

 

Єдиний плюс від цього акту вандалізму полягає в тому, що українців заспокоїли – зруйнований Ілліч цінності міжнародного масштабу таки не мав. Вийшло це знову ж таки курйозно. Прес-секретар прем’єр-міністра України Миколи Азарова Віталій Лук’яненко, коли готував коментар щодо цієї події і видав: «Війна з пам’ятниками – це завжди варварство. Це повернення до найбільш диких темних періодів в історії людства. Таким чином, у новітній історії людства з’явився другий випадок, коли знищено пам’ятник, внесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Перший випадок стався в Афганістані, коли таліби з танків розстріляли скельне зображення Будди, а другий – коли в Києві, в центрі Європи знищили пам’ятник Леніну». Представник прес-служби ЮНЕСКО Роні Амелан відреагував швидко. «Пам'ятник Леніну насправді не був у списку Всесвітньої спадщини», – зазначив він і нагадав, до списку Всесвітньої спадщини від України включено сім об'єктів: Софійський собор, Києво-Печерська лавра, архітектурний ансамбль історичного центру Львова, геодезична арка Струве, Резиденція митрополитів Православної церкви Буковини і Далмації в Чернівцях, група дерев'яних церков карпатського регіону Польщі та України, а також Херсонес Таврійський. Старався Лук’яненко, а вийшло знову недобре.

 

Тепер можна придумати, що київського вождя трощили таліби

 

Пропозиція тижня

 

Дивно було б, якби з напівзабуття не вигулькнули колишні президенти України. Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко закликали зібрати загальнонаціональний круглий стіл і відновити переговори з Євросоюзом. Про це вони написали велику заяву, де, зокрема, вказано: «В Україні розгортається глибока політична криза, яка може мати важкі наслідки для всієї Української держави, її територіальної цілісності, незалежності та суверенітету».

 

В документі не бракує гарних і розумних слів, з чого можна зробити висновок, що тепер Єврореволюцію в цих словах і втоплять.

 

Президентів в Україні починають майже любити, коли вони отримують додаток "екс"

 

10.12.2013