Трампа поранили у вухо.

На експрезидента було вчинено замах під час передвиборчого мітингу.

 

 

На колишнього президента Сполучених Штатів Дональда Трампа було вчинено замах під час передвиборчого мітингу в місті Батлері у штаті Пенсільванія. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters. Трамп вижив, куля нападника лише зачепила вухо жертви.

 

Нападник загалом вистрелив тричі. За мить після першого пострілу Трампа обступили його аґенти безпеки і швидко вивели зі сцени. Було видно, як з вуха Трампа стікає кров. Його терміново доставили до шпиталю.

 

На цей момент відомо, що Трамп вже виписаний з лікарні і повернувся до свого будинку в Нью-Джерсі. Його життю й здоров’ю нічого не загрожує.

 

Стала відомою й особа ймовірного стрільця, як стверджує Федеральне бюро розслідувань США – це 20-річний Томас Метью Крукс (Thomas Matthew Crooks) родом з Бетел-Парку в Пенсільванії. Це місто розташоване приблизно за 70 км від Батлера, де було скоєно замах.

 

Ймовірно Крукс вів стрілянину з напівавтоматичної гвинтівки AR-15 з даху сусідньої будівлі, розташованої приблизно за 100 метрів від місця проведення мітингу. У заяві секретної служби йдеться, що ймовірний зловмисник був нейтралізований співробітниками спецслужб і внаслідок поранення помер на місці. Також загинув один глядач, ще двох людей було тяжко поранено, вони перебувають у критичному стані.

 

Як подає телеканал CNN, Томас Метью Крукс був зареєстрований у базі виборців як республіканець. Хоча останнім часом він почав вносити пожертви на організації, пов'язані з Демократичною партією. Листопадові президентські вибори в США стали б першими, на яких 20-річний Крукс зміг би голосувати.

 

Відомо, що Крукс ще не притягувався до кримінальної відповідальності. Мотиви його вчинку з'ясовують.

 

У соцмережі Х з’явилося селфі-відео, на якому сам Крукс каже: «Мене звати Томас Метью Крукс. Я ненавиджу республіканців. Я ненавиджу Трампа і гадаю, що ви взяли не того хлопця» (My name is Thomas Matthew Crooks. I hate Republicans. I hate Trump and guess what you got the wrong guy).

14.07.2024