На кордоні з Польщею планується відкрити ще чотири пункти пропуску.

 

Україна проводить переговори щодо відкриття чотирьох нових пунктів пропуску на кордоні з Польщею. Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

 

Йдеться про відкриття пунктів пропуску "Адамчуки–Збереже", "Млинище–Сліпче", "Варяж–Усьмеж" та "Белз–Будинін".

 

 

Також відбудеться відкриття пункту пропуску "Нижанковичі–Мальховіце", який працює на тимчасовій інфраструктурі тільки для порожніх вантажівок.

 

"Цей пункт пропуску має бути спільним на польській стороні. Нам обіцяли завершити роботи до кінця поточного року. Офіційне відкриття і запуск для транспорту з вантажами на цьому ПП планувалося з другого кварталу", – зазначив заступник міністра.

 

Раніше речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що половина від загального пасажиропотоку припадає на кордон із Польщею.

 

"Загалом 50% від загального пасажиропотоку по всіх напрямках, де функціонують пункти пропуску, припадають саме на кордон з Польщею. До прикладу, за серпень через державний кордон в обох напрямках — як на виїзд, так і на в'їзд — прикордонники оформили близько 3,9 млн осіб загалом. І 50% — це тільки через кордон з Польщею", — сказав Демченко.

18.10.2023