У генконсульство Росії у Львові кинули «коктейль Молотова».

 

Сьогодні, 24 грудня, уночі в огорожу генерального консульства Російської Федерації у Львові кинули пляшку запальної суміші. Ніхто з людей не постраждав. Поліція розпочала розслідування.

 

 

«Близько 3-ї години ночі невстановлена особа кинула пляшку з легкозаймистою рідиною в огорожу Генерального консульства Російської Федерації у Львові. Внаслідок події ніхто не постраждав, збитків диппредставництву не завдано», – повідомили у Нацполіції Львівщини.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею хуліганство. Проводиться розслідування.

 

Додамо, що біля генконсульства Росії у Львові неодноразово проводили різні суспільно-політичні акції, зокрема з вимогою звільнити Олега Сенцова та до роковин Голодомору.

 

 

У грудні 2018 року депутати Львівської облради у грудні 2018 року вимагали від президента і МЗС закрити його. Нещодавно активісти, ветерани АТО та депутати знову вимагали виселити генконсульство РФ у Львові з будинку на вул. К. Левицького, 95.

 

Опісля генеральне консульство РФ звернулося до регіонального Представництва МЗС України та начальника Головного управління Національної поліції у Львові, вимагаючи термінових заходів щодо посилення безпеки установи та її співробітників, а також щодо розшуку та покарання винних.

 

«Даний небезпечний інцидент з боку української влади є прямим порушенням Віденської конвенції про консульські зносини. Очевидно, що така кричуща та неприпустима акція стала наслідком нагнітання в Україні русофобської істерії, розпалювання ненависті та ворожнечі до Російської Федерації.

 

З цієї нагоди Генеральне консульство Росії направило ноту до регіонального Представництва МЗС України та звернення на ім'я начальника Головного управління Національної поліції у Львові з вимогою вжити термінових заходів щодо посилення безпеки установи та її співробітників, а також щодо розшуку та покарання винних. Аналогічна нота Посольства Росії у Києві направлена до МЗС України», – зазначили у повідомленні.

 

Фото 24tv.ua, lb.ua

24.12.2021