Путін заявив про свою непричетність до отруєння Навального.

Він запевнив, що якби його люди хотіли когось отруїти, то довели б справу до кінця.  

 

 

Під час підсумкової прес-конференції президент Росії Володимир Путін прокоментував розслідування Bellingcat та The Insider про отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального. Він спростував інформацію, що це могли скоїти співробітники ФСБ. Проте не заперечив, що вони слідкували за Навальним. Про це повідомив інформаційний портал «Газета.Ру».

 

Саме розслідування Bellingcat та The Insider Путін назвав «легалізацією матеріалів американських спецслужб». Далі він зазначив: «Це означає, що пацієнт берлінської клініки (Навальний, – Z) користується підтримкою американських спецслужб. А отже, за ним дійсно потрібно слідкувати». Президент нагадав, що Навального відпустили на лікування за кордон одразу після звернення до нього з боку його дружини.

 

Далі російський президент зазначив, що «зв’язок» Навального з американськими спецслужбами зовсім не означає, що його потрібно труїти. «Кому він взагалі потрібен? Якби хотіли (отруїти, – ред.), довели б до кінця», – запевнив російський лідер.

 

Нагадаємо, що 14 грудня журналісти з Bellingcat і The Insider оприлюднили результати спільного розслідування. У ньому вони довели, що Навального отруїли саме співробітники ФСБ, встановили їхні імена, геолокацію та переміщення в день отруєння.

17.12.2020