У Тернополі від завтра курсуватимуть шкільні тролейбуси.

Від 1 вересня у Тернополі почнуть курсувати шкільні тролейбуси, які забезпечуватимуть довезення учнів до загальноосвітніх навчальних закладів міста в умовах карантину. Про це повідомили у пресслужбі міської ради Тернополя.

 

Фото: ternopilcity.gov.ua

 

Спеціальні шкільні рейси виконуватимуть вісім тролейбусів на маршрутах: №№1, 3, 5, 7, 8, 10, 11. Громадський транспорт обладнають табличками «Діти».

 

Учні в таких тролейбусах зможуть їхати за наявності учнівської «Соціальної карти тернополянина». Для школярів проїзд буде безкоштовним. У місті планують, що дітей супроводжуватимуть працівники освітніх закладів. Наразі у шкільних тролейбусах також дозволено супровід батьками учнів молодших класів. Проте для осіб супроводу проїзд буде платний – відповідно до чинних у місті тарифів на проїзд.

 

Керівників загальноосвітніх навчальних закладів міста Тернополя ознайомили з графіком виконання шкільних рейсів.

 

Фото: ua.korrespondent.net

 

Нагадаємо, відповідно до нового епідемічного зонування, рішення про яке ухвалили 27 серпня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і яке почало діяти від сьогодні, 31 серпня, місто Тернопіль увійшло до «помаранчевої» зони.

 

Зазначимо, в Тернополі розглядають кілька варіантів організації навчання у школах: повноцінне навчання з жорстким дотриманням вимог МОЗ, навчання онлайн у разі, якщо Тернопіль опиниться в «червоній» зоні епідемічної загрози та змішаний варіант.

31.08.2020