П'ять міст і чотири райони Галичини у «червоній» зоні.

 

У трьох галицьких областях до зони з найвищим – червоним – рівнем епідемічної небезпеки цього тижня потрапили міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області, а також міста Чортків, Бережани та Бережанський район Тернопільської області. Відповідне рішення у четвер, 27 серпня, ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Нове епідемічне зонування почне діяти з понеділка, 31 серпня.

 

Фото: kmu.gov.ua
Для детального перегляду клацніть на зображення

 

Відповідно до нового зонування, до «помаранчевої» зони на Львівщині зараховані міста Львів, Моршин та Самбір, Жовківський, Пустомитівський та Яворівський райони.            

 

В Івано-Франківській області «помаранчевими» стануть міста Болехів, Бурштин та Яремча, Богородчанський, Верховинський, Галицький, Долинський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський та Тлумацький райони.

 

На Тернопіллі: місто Тернопіль, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Козівський, Лановецький, Монастириський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони.

 

Уранці у п’ятницю, 28 серпня, в Івано-Франківську відбулося позапланове засідання міської комісії з ТЕБ і НС, на якій прийняли рішення посилити карантинні заходи у місті з понеділка, 31 серпня. Відтак громадський транспорт буде працювати у режимі спецперевезень. Крім цього до 14 вересня не працюватимуть дитячі садки та школи.

 

Опісля міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків вийшов до городян на мітинг перед міською радою, де висловив свою оцінку щодо переведення міста у «червону» епідемічну зону.

 

Він зазначив, що «цей карантин є політично заангажований і несправедливий», та закликав містян у мирний спосіб висловлювати свій протест для його зняття, не порушуючи норм українського законодавства.

 

Нагадаємо, такі епідемічні рівні встановлюють на 14 днів. Докладніше про зонування та особливості обмежень у кожній із зон епідемічної небезпеки можна прочитати за цим посиланням.

 

 

 

28.08.2020