У Москві знайдено мертвим генерала ФСБ.

За попередніми даними, причиною смерті став серцевий напад.

 

 

У приватному помешканні на Космодаміанській набережній району Замоскворіччя виявлено тіло генерал-майора ФСБ Юрія Бзаєва. Про це у вівторок, 26 травня, повідомила газета «Московский комсомолец» з покликом на свої джерела в правоохоронних органах Росії.

 

Генерал-майор помер на 74 році життя. За даними російських ЗМІ, ознак насильницької смерті на тілі Бзаєва не виявлено. Як передає телеканал РЕН ТВ, поки що причину смерті уточнюють. За попередніми даними, генерал міг померти від серцевого нападу.

 

Юрій Бзаєв прийшов в органи КДБ 1971 року. Ще за радянських часів він був міністром безпеки Північно-Осетинської АРСР й обіймав посаду начальника управління Федеральної служби контррозвідки республіки. У 1990 році Бзаєв був призначений головою КДБ Північної Осетії. 
 

У 1994 році його перевели на посаду заступника начальника Головного управління ФСБ Російської Федерації, а з 1998 року генерал-майор став секретарем Ради безпеки Республіки Північна Осетія-Аланія.

 

Звання генерал-майора Бзаєв отримав 1991 року. Він також був нагороджений орденами і медалями СРСР та Росії, а також почесною зброєю «За особливі заслуги перед РФ». Його друковані праці активно використовують у навчальних закладах ФСБ Росії.

26.05.2020