Часопис Forbes визнав Анґелу Меркель найвпливовішою серед жінок 2019 року.

Німецька бундесканцлерка вже вдев’яте очолює цей рейтинг.

 

 

Лідерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) знову очолила рейтинг зі ста найвпливовіших жінок, який щорічно укладає американський журнал Forbes. І хоча багато експертів стверджує, що політичний вплив Меркель йде на спад, вона досі має владу над четвертою за величиною економікою світу і де-факто є лідером Європейської Унії. Про це йдеться в поясненні до рейтингу, опублікованому на сайті Forbes у четвер, 12 грудня.

 

В першу п'ятірку увійшла ще одна німкеня – екскерівниця Міністерства оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen), котра з першого грудня 2019 року очолила Європейську комісію. Вона зайняла четверту сходинку. Другу сходинку посіла голова Європейського центробанку Крістін Лаґард (Christine Lagarde), котра раніше очолювала Міжнародний валютний фонд. На третій позиції – спікерка Палати представників Конґресу США Ненсі Пелосі (Nancy Pelosi). Нещодавно вона прославилася тим, що ініціювала процедуру імпічменту Дональда Трампа. На п'ятому місці – генеральна директорка американської автомобільної компанії General Motors Мері Барра (Mary Barra).

 

Серед інших найвідоміших жінок, відзначених Forbes, – королева Великої Британії Елізабет II (40-ве місце), перша жінка-президент Словаччини Зузана Чапутова (80-те місце),  донька президента США Дональда Трампа Іванка (42-ге місце), а також співачки Ріанна, Бейонсе і Тейлор Свіфт (місця 61, 66 і 71 відповідно).

 

Серед дебютантів виявилася 16-річна ҐретаТунберґ, що стала наймолодшою ​​учасницею рейтингу за всю його історію. Шведська екоактивістка, яку американський тижневик Time недавно назвав «Людиною 2019 року», в списку Forbes зайняла останнє – соте – місце.

12.12.2019