Липецька фабрика Зеленського: Росія показала "Слугу народу".

 

Російський телеканал "ТНТ" (холдинг "Газпром-медіа") продемонстрував три перші серії серіалу "Слуга народу" з Володимиром Зеленським у головній ролі. Трансляція відбулася невдовзі по завершенні саміту "Нормнадської четвірки".

 

 

 

Телеканал ТНТ в анонсі серіалу порівнював успіхи Зеленського і Голобородька на посту президента: "В серіалі він поліпшив економічне становище у країні. А в реальному житті? В серіалі він подолав корупцію. А в реальному житті? І, нарешті, в серіалі він послав Євросоюз. А в реальному житті? Отже, дивіться версію Зеленського, котра вдалася".

 

Як зауважила російська служба "Бі-Бі-Сі", серіал демонструють цензурованим. Із фільму витнули сцену, в котрій президент Голобородько після випадкової перемоги на виборах мусить вибирати годинник і костюм. В ориґінальній версії помічник розповідає йому, що Путін носить годинник швейцарської марки Hublot – герой Зеленського у відповідь дивується: "Путін – Хубло?" – перефразовуючи пісню харківських ультрас. 

 

"Квартал 95" виправдовується, що не має стосунку до виходу серіалу "Слуга народу" на російському телебаченні: права на телетрансляцію передала шведська компанія Eccho Rights, дистриб’ютор низки продуктів студії Володимира Зеленського.

 

Офіс "Кварталу 95" поінформував у коментарі "Інтерфакс-Україна", що компанія Eccho Rights після прем'єри першого сезону серіалу "Слуга народу" продала формат серіалу американській компанії FOX Studios, а сам серіал – онлайн-платформі Netflix.

 

"Крім того, формат серіалу або сам серіал були продані до більш ніж 20 країн, серед яких Франція, В'єтнам, Філіппіни, Греція, Сербія, Чорногорія, Болгарія, Польща, Сербія, Індія, Корея, Греція, Казахстан, Литва, Естонія, Молдова, Монголія, Фінляндія, Грузія і Білорусь. Проєкт подивилися мільйони глядачів і в Україні, і за її межами", – зазначили у "Кварталі 95", намагаючись трактувати російську прем'єру буденно.

 

Водночас у студії не відповіли на запитання, на яких умовах здійснюватиметься показ "Слуги народу" на російському телеканалі "ТНТ", а також чи отримає "Квартал 95" роялті з цього показу.

 

 

Але на цьому російські сміхоньки не завершилися: через дві з половиною години після показу третьої серії "Слуги народу" газета "Вєдомості" повідомила, що ТНТ вилучив серіал з ефіру, хоча він стояв у програмі 12-13 грудня. Натомість у програму вернулися старі серіали, котрі демонстрували раніше.

 

Представник ТНТ заявив, що канал і не збирався транслювати більше трьох серій "Слуги народу", адже решту мали демонструвати вже лишень на платній інтернет-платформі Premier.

 

Відповідаючи на питання, навіщо ж було анонсувати серіал, ТНТ виправдовується, що то був "маркетинговий хід із підвищення впізнаваності".

 

12.12.2019