Суд зберіг у Києві вулиці Бандери та Шухевича.

 

Апеляційний суд Києва підтвердив законність рішень Київської міської ради про перейменування Московського проспекту і проспекту Генерала Ватутіна в Києві на проспекти Степана Бандери та Романа Шухевича.

 

Про це йдеться у повідомленні на сайті Українського інституту національної пам’яті.

 

 

“Суд задовольнив вимоги нашої та інших учасників справи апеляційних скарг. Незаконне рішення Окружного адміністративного суду міста Києва скасовано. Апеляційний суд дослідив докази у справі й дійшов висновку, що під час перейменування була повністю дотримана визначена законом процедура. Отже, проспектам Бандери й Шухевича в Києві бути!” – прокоментував юрист УІНП Сергій Рябенко.

 

Нагадаємо, 25 червня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міської ради про перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна на Степана Бандери і Романа Шухевича. 1 серпня 2019 року УІНП подав апеляційну скаргу.

 

Київська міська рада перейменувала у липні 2016 року Московський проспект у Києві на проспект Степана Бандери. У червні 2017 року Київська міська рада проголосувала за перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича.

 

09.12.2019