Міськраді Львова рекомендують затвердити 55 проєктів Громадського бюджету 2020.

 

Сьогодні постійна комісія законності, депутатської діяльності та свободи слова й постійна комісія фінансів та планування бюджету на своєму спільному засіданні розглянули результати голосування за проєкти Громадського бюджету 2020. До затвердження рекомендовано 55 проєктів-переможців на загальну суму 46 млн 768 тис. грн, – повідомив керівник відділу громадського партнерства Львівської міської ради Орест Файфурка. Сума зросла, оскільки комісії підтримали рішення дофінансувати в повному обсязі ті проєкти, які зайшли в рейтинг частково.

 

 

Отож, до затвердження Львівською міською радою запропонували 7 великих і 48 малих проєктів, тобто по 8 – у кожному районі Львова, – розповів Файфурка. Комісія підтримала долучення до переліку переможців і тих проєктів, які набрали найбільшу кількість голосів, до повного вичерпання обсягу передбачених коштів, а також тих, які, згідно з рейтингом, отримали часткове фінансування. Загальний обсяг коштів на фінансування проєктів громадського бюджету збільшили на обсяг, необхідний для фінансування таких проєктів у повному розмірі.

 

«Також розглянули звернення профільного управління культури та команди проєкту № 215 «Марімба для музичної школи № 2» щодо коригування кошторису в бік зменшення, оскільки вартість марімби, яка відповідає вимогам ініціаторів проєкту, є меншою від початково передбаченої у кошторисі. За результатами розгляду суму проєкту № 2015 було зменшено з 3 млн грн до 1,2 млн грн. Тож до переліку великих проєктів-переможців було долучено наступний за кількістю голосів (3551) серед «освітніх та медичних» — проєкт № 18 «Я хочу знову бігати – допоможи дітям з травмами»!», – додав Орест Файфурка.

 

 

Повний перелік проєктів-переможців можна переглянути за цим посиланням.

 

Нагадаємо, цього року за проєкти міського бюджету проголосувала рекордна кількість мешканців – понад 103 тисячі, що на 50% більше порівняно з минулим роком. А порівняно з 2016-м, коли таке голосування стартувало, кількість тих, хто голосує за проєкти, зросла вп’ятеро.

 

02.12.2019