За проєкти Громадського бюджету проголосували понад 100 тисяч львів’ян.

 

Цього року за проєкти міського бюджету проголосувало понад 103 тисячі львів'ян, що на 50% більше порівняно з минулим роком. А порівняно з 2016-м, коли таке голосування стартувало, кількість тих, хто голосує за проєкти, зросла вп’ятеро. Про це розповів начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський.

 

 

За його словами, цього року отримали перемогу понад 50 проєктів. Багато з них стосуються шкіл. Найбільше голосів львів’яни віддали за великий проєкт «Дай немовляті шанс на повноцінне життя» – проєкт передбачає закупівлю сучасного діагностичного обладнання в пологовий будинок на вул. Раппопорта, 8: новітньої ультразвукової системи експертного рівня в кабінет УЗД та інноваційної станції спостереження за станом малюка під час пологів у кожен пологовий зал, що дозволить вчасно виявити вади розвитку чи гіпоксію у плода.

 

 

Іншими переможцями серед великих проєктів стали: проєкт СЗШ №30, що передбачає обладнання мультифункційної зони відпочинку та навчання «Простір для розвитку»; капітальний ремонт харчоблоку у СЗШ № 29, «Безпечне Рясне. Відео-нагляд Рясне-1, Рясне-2, Кам'янка», а також – придбання маримби для музичної школи №2.

 

На межі наразі опинився проєкт «Збережи озеро на Панча», що передбачає збереження унікальної міської водойми на вулиці Панча, де люблять відпочивати місцеві мешканці.

 

Серед малих проєктів-переможців – також чимало шкільних: придбання музичних інструментів, ремонти шкільних дворів, їдалень, обладнання спортивних майданчиків, інноваційних просторів тощо. Також перемогли проєкти, що стосуються благоустрою скверів, зокрема скверу на межі вулиці Вічевої та площі Данила Галицького, на вулиці Кульчицької, скверу Джона Леннона тощо. Також у Львові мають створити мережу громадських сортувалень, купити інкубатори для немовлят і передчасно народжених діток у два пологові тощо.

 

 

У Винниках, до прикладу, мають створити мережу вуличних тренажерних майданчиків.

 

Нагадаємо, для реалізації проєктів громадського бюджету наступного року виділено понад 42 млн грн. Проте, за словами Лукашевського, кінцева сума, вочевидь, буде більшою, щоб дофінансувати ті проєкти, які опинилися на межі.

 

«Упродовж двох тижнів відбудеться спільне засідання комісії законності й бюджетної комісії, на якому будуть представлені результати цьогорічного конкурсу. Після цього управління «Секретаріат ради» підготує проєкт ухвали на сесію міської ради, на якій затвердять перелік тих проєктів, що будуть реалізовані в місті в 2020 році», – додав начальник управління «Секретаріат ради».

 

Повний перелік проєктів, рекомендованих до фінансування, можна переглянути тут.

 

18.11.2019