КМІС: Зеленський за осінь втратив третину своєї підтримки.

 

Частка українців, котрі схвалюють діяльність Володимира Зеленського на посаді Президента, протягом осені зменшилася майже на третину: у вересні до голови держави позитивно ставилося 73%, натомість у кінці листопада – вже 52%. 

 

Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології.

 

 

При цім частка респондентів, котрі ставляться до Зеленського неґативно, упродовж осені зростала з 7% (у вересні) до 19% (наприкінці листопада).

 

Натомість діяльність Президента (як інституції) схвалює 54% респондентів. Найбільше падіння в опінії щодо Президента відбулося власне у листопаді: на початку місяця голову держави позитивно сприймало 64% респондентів, але за декілька тижнів частка прихильних громадян зменшилася на 12%.

 

 

За осінь також відчутно впав рівень схвалення діяльності прем’єр-міністра Олексія Гончарука (з 17% до 11%) та Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова (з 33% до 24%).

 

Прийняття Верховною Радою закону про ринок землі в першому читанні підтримало 29% опитаних; не підтримало вдвічі більше – 64%.

 

Оцінюючи успішність нової влади у справі вирішення конфлікту на Донбасі, 51% зазначили, що ця робота не є успішною, 40% вважають її успішною (на початку листопада було: 44% на 46%).

 

Оцінюючи успішність влади у боротьбі з корупцією 70% ствердило, що не бачить успіхів, 22% вважають, що успіхи є.

 

Більшість опитаних не бачить просування в розслідуванні резонансних кримінальних справ (71%), успіх вбачається лише 17% респондентів.

 

75% опитаних не бачать успіхів нової влади у справі зниження тарифів ЖКГ, 16% – бачать.

 

ДОВІДКОВО. Опитування проведене Київським міжнародним інститутом соціології 22-25 листопада. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років). До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролює уряд України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%. Дані цього дослідження порівнюються з результатами опитувань КМІС, проведених із 4 по 7 листопада, із 9 по 11 жовтня, та з 6 по 19 вересня 2019 року.

 

29.11.2019