ДБР ініціювало зняття імунітету з Федини через "погрози" Зеленському.

 

Державне бюро розслідувань скерувало до Генеральної прокуратури проєкт подання на зняття депутатської недоторканності з народної депутатки від "Європейської солідарності" Софії Федини через її "погрози" в бік Президента України Володимира Зеленського.

 

 

ДБР також передало Генпрокуратурі проєкт повідомлення про підозру депутатці, інформує пресслужба ДБР.

 

"Слідчі центрального апарату ДБР у тісній співпраці та за оперативного супроводу СБУ скерували до Генеральної прокуратури проєкт повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо президента чинній народній депутатці та громадянці (йдеться про саму Федину, а також про військову волонтерку Марусю Звіробій, – Z)", – інформує пресслужба бюро.

 

У ДБР нагадали, що 26 жовтня Федина і Звіробій здійснювали стрім-трансляцію із Facebook, під час якої "висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю".

 

Дії Федини і Звіробій кваліфікували за ч.1 ст.346 ККУ (погроза вбивством щодо державного діяча).

 

Софія Федина розкритикувала дії Державного бюро розслідувань. "Вітаю! Від сьогодні можемо говорити про режим Зеленського", – написала вона у Facebook.

 

Федина обурилася, що українська влада іґнорує численні порушення з боку представників своєї команди, однак заоохочує переслідування опонентів.

 

"Тиск на силові органи – законно, ґвалтування – законно, участь в антимайданах – похвально, переслідування і зневага до військових – законно, зачистка справ Майдану – законно, замовляти повій в парламенті – похвально, зарплати в конвертах – похвально, кнопкодавство – похвально, захист держави і власна думка – злочин!" – обурилась вона.

 

Кілька тижнів тому, під час поїздки Зеленського на Донбас, Софія Федина разом із Марусею Звіробій висловили обурення тоном розмови Президента під час зустрічі з добровольцями на передовій.

 

Під час стріму Софія Федина, зокрема, заявила: "Президент, таке враження, думає, що він безсмертний. Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову".

 

26.11.2019