Bihus.info: Родина одіозного "слуги народу" володіє 17 авто і 24 квартирами.

 

Ексжурналіст та нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський і його родина протягом останніх кількох років стали власниками загалом 24 квартир, 17 автівок, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько $2,5 млн.

 

Колишній журналіст-розслідувач із медіапулу Ігоря Коломойського Дубінський не став оприлюднювати свою декларацію як депутат у часі виборів. Нардеп відмовився пояснити походження своїх статків. Офіційні доходи родини не могли дозволити купівлю такої кількості майна.

 

 

Про це йдеться у журналістському розслідуванні Bihus.info.

 

Нардеп нині є власником 10 автомобілів, які придбав протягом останніх п’яти років. Вони, найвірогідніше, є частиною захоплення – поновлення старих культових моделей.

 

Нардеп користується Toyota Land Cruiser 2013 року випуску, яка коштує майже 50 тисяч доларів і офіційно належить його матері Аллі Березовській. Пенсіонерка також володіє чималим автопарком, у якому загалом 7 автомобілів. Серед них два Mercedes G55 2009 року випуску та Е55 2003-го, Land Cruiser, про який ми вже згадували, і Maserati Coupe Cambiocorsa 2006 року випуску.

 

 

Окрім цього, у народного депутата, його дружини Лесі Цибко і матері – ціла колекція нерухомості в Києві та області.

 

Зокрема, Дубінський є власником двох квартир у будинку, прилеглому до п’ятизіркового готелю на березі Дніпра Fairmont Grand Hotel. Їх він нібито придбав у 2014-му за 200 тисяч доларів. Таку вартість сам нардеп пояснив просіданням ринку. Щоправда, вже у 2016 році оціночна вартість таких квартир сягала півмільйона доларів.

 

Також у Дубінського є шість земельних ділянок в Хотові, що під Києвом, на двох із них вже зведено маєток. Землю з будинком має нардеп і в Солом’янському районі Києва. Ще у “слуги народу” є квартиру в елітному житловому комплексі “Французький квартал” на Печерську і квартира на Теремках.

 

Зі слів нардепа, його офіційна зарплатня на телеканалі “1+1” становила близько 70-80 тисяч гривень на місяць. Навіть попри солідний заробіток, цих коштів недостатньо для купівлі такої кількості нерухомості.

 

Власницею ще семи квартир у Києві є дружина нардепа Леся Цибко.

 

У жовтні 2015 Леся Цибко купила три квартири в елітному кварталі на Печерську, потім докупила ще одну квартиру там же. Через рік придбала ще одну, трикімнатну. Загалом за три роки дружина Олександра Дубінського вклала у нерухомість приблизно третину мільйона доларів.

 

Оцінити офіційні заробітки дружини нардепа доволі складно, адже вона працювала у громадській організації “Ліга фінансового розвитку”, де була директоркою з маркетингу, а сам Дубінський – засновником. Організація раніше регулярно проводила різноманітні круглі столи, що стосувалися банківського сектору. Щоправда, остання публічна активність “Ліги фінансового розвитку” була навесні 2014-го.

 

Загалом 19 об’єктів нерухомості знаходяться у власності матері Дубінського. Вартість активів Алли Березовської – приблизно мільйон доларів. Значна частина нерухомості з’явилася у жінки безпосередньо перед парламентськими виборами.

 

Згідно з інформацією журналістів, до 2016 року офіційний дохід Березовської формувала пенсія. Пояснювати походження статків народний депутат відмовився.

 

До обрання нардепом Олександр Дубінський працював на телеканалі “1+1” – у телепрограмі розслідувань “Гроші”, яка займалася викриттями корупції, зокрема й недекларуванням майна чиновниками. Сам Дубінський, потрапивши до парламенту, заявив, що до 2020 року декларацію не подаватиме.

 

Дубінський назвав розслідування "заказухою". У своєму зверненні на YouTube він стверджує, що велика кількість майна в його родини – то не новина, бо ця інформація з'являється в інтернеті, коли "він наступить комусь на хвіст". Появу нового розслідування Дубінській пов'язує з ексочільницею Нацбанку України Валерією Гонтаревою та головою правління "Райффайзен Банку Аваль" Олександром Писаруком, якого затримали напередодні.

 

12.11.2019