Суд заарештував ветеранку АТО за підозрою у замаху на косівського ділягу.

 

Печерський суд Києва постановив заарештувати ветерана АТО, інваліда війни Інну Грищенко (позивний "Пума"). Жінку підозрюють у причетності до замаху на прикарпатського бізнесмена з Косова. Раніше в цій справі вже заарештували Інниного чоловіка Владислава Грищенка.

 

Про це подовідомляє видання Цензор.НЕТ.

 

 

Інна Грищенко в залі суду запевнила, що вона не причетна до злочину, а також попросила суддів звернути увагу на стан її здоров'я. На передовій у районі Широкиного "Пума" отримала поранення в ногу і досі потребує постійної медичної опіки.

 

Утім, суд вирішив залишити Інну Грищенко під вартою на 60 діб без можливості внесення застави.

 

З арештом "Пуми" також пов'язаний обшук, який пройшов у київській піцерії Veterano Pizza, де свого часу працювала Інна. Також обшук здійснили у Дмитра Терещенка, помічника засновника піцерії Леоніда Остальцева.

 

24 вересня правоохоронці затримали Владислава Грищенка, добровольця, кіборга з позивним "Буча". Влад Грищенко, як і його дружина, пішов на фронт добровольцем на самому початку війни. Був сапером. Проходив службу в "Добровольчому українському корпусі", пізніше – в 95-ій аеромобільній бригаді. Інна Грищенко воювала у складі "ДУК"; спершу була в лавах добровольців психологом, а згодом – працювала у контррозвідці.

 

Раніше Інна Грищенко проходила у справі як свідок.

 

На думку прокуратури, замах на вбивство івано-франківського бізнесмена був замовним. Як стверджує слідство, Влад Грищенко встановив на колесі автомобіля бізнесмена вибуховий пристрій, який мав спрацювати з рухом машини. Однак вибуховий пристрій дав збій, попросту відпавши від колеса. Бізнесмен виявив пристрій уже після повернення додому й одразу звернувся в правоохоронні органи.

 

Згідно з даними видання obozrevatel.com, жертвою мав стати Михайло Чекурак, відомий на Косівщині не так як бізнесмен, як "авторитет дев'яностих". Химерно, що Чекурака теж підозрюють в організації вибуху – він, згідно з даними слідства, "замовив" вибух в одному з косівських ресторанів. Підрив ресторану відбувся через кілька місяців після інциденту зі спробою закласти вибухівку під Чекураковий автомобіль.

 

07.11.2019