Львівські художники отримали нагороди у Флоренції.

 

 

Фото: facebook.com/sthgallery

 

Роботи львівських художників Володимира Богуславського та Сергія Гая в Італії відзначили під час ХІІ Флорентійської бієнале, яка тривала з 18 до 27 жовтня. Володимир Богуславський увійшов до п’ятірки найкращих живописців цього заходу й отримав Спеціальну міжнародну премію ім. Лоренцо Медічі (International Award “Lorenzo il Magnifico”), а Сергій Гай отримав Спеціальну президентську подяку (Special Commendation by the President) .

 

Міжнародна мистецька подія була присвячена мистецтву Леонардо да Вінчі й уперше цього року проходила у форматі «Мистецтво + Дизайн», – розповідає сайт Gallery101. Свої роботи у Флоренції представили п’ятеро українських художників: Ольга Кузюра (Львів), Микола Журавель (Київ), Денис Струк (Львів), Сергій Гай (Львів) і Володимир Богуславський (Львів).

 

 

Загалом у події брали участь майже 600 митців із близько 70 країн, а площа експозиційних залів становила понад 8000 квадратних метрів. Поїздку й участь художників у мистецькому заході організувала ST∙H Gallery за підтримки Українського культурного фонду.

 

Фото: facebook.com/sthgallery

 

Кожен з учасників бієнале був претендентом на Спеціальну премію імені Лоренцо Медічі. Загалом почесне журі конкурсу відзначило 76 митців у дванадцяти номінаціях.

 

Фото: facebook.com/sthgallery

 

Для довідки:

 

Флорентійська бієнале – найбільша виставка сучасного мистецтва у Флоренції (Італія). Крім виставки, організатори створюють програму супутніх заходів: конференції, перформанси, семінари та лекції.

 

Під час кожної бієнале міжнародне журі, яке складається з видатних науковців, мистецтвознавців і критиків з різних країн, присуджує нагороди кращим художникам.

 

Фото: facebook.com/sthgallery

 

Художники змагалися в різних мистецьких категоріях, до яких у XII випуску Бієнале входили: каліграфія, живопис, змішані техніки, скульптура, керамічне мистецтво, мистецтво текстилю та волокон, ювелірне мистецтво, фотографія, мистецтво нових медіа, відеоарт, мистецтво монтажу та мистецтво перформансу.

 

Для художників участь у такому заході – це можливість показати міжнародній спільноті свої роботи та представити власну країну, адже виставка не передбачає продажу творів.

 

30.10.2019