ЄУ дозволила відкласти Brexit ще на три місяці.

За цей час Велика Британія встигне провести позачергові вибори.

 

 

Європейська Унія погодилася на прохання Великої Британії відкласти її вихід зі спільноти ще на три місяці, до 31 січня 2020 року. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС. За цей час Об’єднане Королівство має намір провести позачергові вибори, які, як сподіваються політики, виведуть їх з патової ситуації, яка склалася навколо Brexit.

 

Про рішення надати Лондону відтермінування оголосив у понеділок, 28 жовтня, в Twitter голова Європейської ради Дональд Туск. «ЄУ27 вирішила погодитися на прохання Об’єднаного Королівства надати йому гнучке відтермінування Brexit до 31 січня 2020 року. Процедура буде оформлена в письмовому вигляді», – написав Туск.

 

«Гнучке відтермінування» означає, що Лондон зможе вийти раніше від кінця січня, якщо ратифікує угоду про вихід. Оформлення відтермінування в письмовому вигляді означає, що лідери країн Євроунії не збиратимуться для повторного вирішення цього питання на екстрений саміт.

 

У понеділок увечері в британській Палаті громад заплановано голосування про позачергові парламентські вибори. Прем'єр-міністр Борис Джонсон пропонує провести їх 12 грудня. Згідно зі законом, для того, щоб оголосити позачергові вибори, потрібні голоси двох третин облікового складу Палати громад. Значна частина опозиції досі сумнівається, чи вигідні їй вибори саме зараз.

28.10.2019