Борис Джонсон хоче провести ще одні дочасні вибори 12 грудня.

Для цього потрібно, щоб його ініціативу підтримали дві третини депутатів.

 

 

Британський прем'єр Борис Джонсон заявив, що готовий дати парламенту додатковий час на обговорення його варіанту договору щодо Brexit, але тільки якщо парламент підтримає проведення загальних виборів 12 грудня. В інтерв'ю для телерадіокомпанії ВВС Джонсон висловив сподівання, що Європейська Унія подовжить відведений на обговорення договору термін, який повинен закінчитися 31 жовтня. Сам Джонсон неодноразово висловлювався проти відтермінування виходу Великої Британії з ЄУ.

 

«Якщо депутатам дійсно потрібно більше часу на вивчення цього чудового договору, то вони його отримають. Але тільки якщо погодяться на загальні вибори 12 грудня», – процитувала слова британського прем’єра ВВС.

 

«Якщо внаслідок виборів я отримаю більшість, то ми ратифікуємо угоду щодо Brexit, якщо вона не буде схвалена ще раніше», – пообіцяв глава британського уряду. Він сказав, що якщо парламент погодиться на проведення виборів 12 грудня, то законодавчий орган розпустять 6  листопада.

 

Для призначення дострокових виборів уряду потрібна підтримка двох третин депутатів парламенту. Консервативна партія Джонсона такою більшістю не володіє. Лейбористська партія неоднозначно реагує на ініціативу прем'єра. Без підтримки хоча б частини лейбористів проведення дострокових виборів у Великій Британії буде неможливим.

24.10.2019