"Пласт" відмовився від державного фінансування і оголосив кампанію зі збору коштів.

 

"Пласт" оголосив про відмову від державного фінансування і повідомив про початок кампанії зі збору коштів для підтримки діяльності організації.

 

Про це на пресовій конференції в Києві повідомили голова "Пласту" Станіслав Андрійчук та батьки пластунів письменник Ілларіон Павлюк і телеведуча Лідія Таран.

 

 

Нагадаємо, нещодавно Президент України Володимир Зеленський заветував законопроєкт про державну підтримку "Пласту". "Щоб не входити у політичний контекст, організація закликала народних депутатів України не вносити в оновлений законопроєкт норму про фінансову підтримку організації з державного бюджету. Відтак вперше за останні роки "Пласт" залишиться без стабільної державної підтримки", – прокоментували у "Пласті".

 

Фандрайзингова кампанія ставить за мету зібрати 10,5 млн грн.

 

"Щоб дати можливість усім дітям в Україні мати якісне середовище, перед нами стоять серйозні виклики: підготовка нових волонтерів (щоб усі охочі могли приєднатися до "Пласту" без черги); створення осередків на сході та півдні України (план-мінімум – "Пласт" в кожному обласному центрі); організаційний розвиток (ми ростемо чисельно шаленими темпами, потрібно встигати з адмініструванням); організація заходів (одних лише таборів за рік відбувається понад 200!)", – пояснили пластуни.

 

 

На інтернет-сторінці "Пласту" зазначено, що, згідно з планом на наступний рік, у 2020 році відбудеться 20 навчальних тренінгів для 100 виховників, котрі працюють з дітьми за пластовою системою виховання. Виховники є основою діяльності організації, оскільки в "Пласті" дитину завжди супроводжує дорослий, що навчає, радить, надихає та є прикладом відповідального, активного громадянина, яким має стати кожен.

На вишкіл виховників потрібно 1,8 млн грн (зібрано станом на ранок 25 жовтня – 18 тис. грн, або 1% від суми).

 

Розвиток "Пласту" в регіонах спрямованиий на те, щоб діти та молодь по всій Україні мали можливість розвиватися в "Пласті". За 2020 рік планують  створити ще 15 осередків "Пласту" на півночі, півдні та сході. "Прагнемо, щоб в Україні зростала кількість самостійних, свідомих та ініціативних молодих людей, що братимуть відповідальність за своє майбутнє", – зазначили у "Пласті". 

На нові осередки потрібно 2,5 млн грн (зібрано 112 тис. грн, або 4,5% від суми).

 

Організаційний розвиток "Пласту" – одна з ключових цілей стратегії організації. "Пласт" гостро потребує налагодження системного та ефективного управління. Зокрема, у 2020 році планують запровадити програму підвищення кваліфікації керівників регіональних осередків "Пласту", розробити мобільний додаток, який дозволить ефективніше адаптувати та інтегрувати нових волонтерів, розробити СRM-систему, що дозволить автоматизувати процеси роботи з волонетрами, які зараз здійснюють “вручну”.

На організаційний розвиток потрібно 3,7 млн грн: онлайн-посібник пластуна  для дітей 11-18 років – 430 тис. грн (зібрано 0%), база даних та аналітики Е-Plast для роботи з волонтерами – 2 млн грн (зібрано 0%), мобільний додаток для інтеграції волонтерів PlasAp – 630 тис. грн (зібрано 23 тис. грн, або 3,6%), "Школа організаційного розвитку" для 30 осередків – 640 тис. грн (зібрано 0%).

 

"Пласт" береться зробити повнішими і доступнішими 25 таборів, запланованих на наступний рік. У "Пласті" відвідуваність всеукраїнських заходів дітьми з сільської місцевості ледь досягає 50%, в той час як із великих міст – не менше 70%. "Прагнемо, щоб 100% дітей в "Пласті" мали фінансову спроможність відвідати пластові заходи!" – поставили за мету пластуни.

На пластові табори потрібно 2,5 млн грн (зібрано станом на ранок 25 жовтня – 0%).

 

Реквізити для допомоги "Пласту" та подробиці кампанії можна знайти на сторінці: https://donate.plast.org.ua/.

 

25.10.2019