Цього літа львівський Пласт проведе понад 50 дитячих таборів.

 

Цього сезону львівський осередок Пласту планує провести 53 літні табори для понад 1800 пластунів різного віку, про це повідомляє Львівська міська рада. Такі заходи – це щорічна практична частина пластування. 

 

 

Під час таких таборів діти вирушають на природу, ночують у наметах, гріються біля ватри, готують їсти на польовій кухні, змагаються та багато навчаються. Це своєрідний підсумок пластування, до якого вони готуються упродовж року під час щотижневих занять – сходин.

 

Табори діляться за віком:

 

– Для пташат (від 3 до 6 років).
Їх часто називають сімейними, бо з малечою ідуть батьки. Разом вони проводять час, пізнають світ, змагаються та у форматі гри здобувають знання про Пласт і Україну. Цьогоріч для пташат проведуть 11 таборів.

 

– Для новацтва (від 6 до 11 років)
Вони мають більш розважальну програму. Діти ночують у будиночках і у форматі квестів та ігор пізнають світ. Водночас табори для дітей 10–11 років розраховані на підготовку до юнацтва: тут вони опановують ключові вміння та навички, щоби стати самозарадними. У станиці Львів для новацтва готують 4 табори.

 

– Для юнацтва (від 11 до 18 років)
Це наметові містечка із вишкільною програмою, що спрямована на вивчення куховарення, картографії, самозарадності та інших пластових навчань. Для них підготували найбільше пластових таборів – 34.

 

Головні організатори пластових таборів (коменданти) та їхні команди – це пластові волонтери, які щоліта беруть відпустки для організації 10–14-денних таборів для дітей.

22.06.2023